Hayrun Nisa YILMAZ

Hayrun Nisa YILMAZ
@hayrunnisayilmaz
Avukat
İstanbul
21 Temmuz
19 okur puanı
Ekim 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Reklam
Hayrun Nisa YILMAZ tekrar paylaştı.
313 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
20. yüzyıl Türkiye ekonomisini büyüme ve bölüşüm ilişkileri açısından anlatan harika bir kitap. Korkut hoca tablolarla detaylandırdığı kitabıyla alan dışı okuyanların da kolaylıkla anlayabileceği bir kitap yazmış.
Türkiye İktisat Tarihi
Türkiye İktisat TarihiKorkut Boratav · İmge Kitabevi · 2018389 okunma
Hayrun Nisa YILMAZ tekrar paylaştı.
Genel değerlendirme
313 syf.
4/10 puan verdi
Kitap çok fazla istatistiksel bilgi içeriyor. Maalesef bunlar tablo şeklinde değil. Düz yazı olarak ifade edilmiş. Türkiye’nin geçirdiği yakın dönem ekonomik gelişmelere bakmak için faydalı bir eser. Puanım içeriğe değil, yazım tarzına. İçerik 9 puanı hak ediyor. Biraz ders kitabı gibi olmuş. Bu durum okumayı çok güçleştiriyor. Akıcı bir dili yok. Bir de iktisat alanında temel düzeyde bilgi sahibi değilseniz, kavramlar size çok yabancı gelecektir. Başlangıç için Mahfi Eğilmez hocanın kitaplarını tavsiye ederim. Keyifli okumalar…
Türkiye İktisat Tarihi
Türkiye İktisat TarihiKorkut Boratav · İmge Kitabevi · 2018389 okunma
Hayrun Nisa YILMAZ tekrar paylaştı.
328 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Dani Rodrik bu kitabı yazdığında sene 2019'du. Türkiye'de yetişen ve kariyerini Harvard'da sürdüren birisi olarak ülkesiyle olan bağını hiç koparmadı. Yazdığı kitaplarla ekonomik açıdan gelişimimizi, hatalarımızı ve yapmamız gerekenleri mükemmel analiz eden bir akademisyen. Türkiye yıllar boyunca Orta Doğu ülkelerinden yönetim, ekonomik ve kültürel açıdan ayrışan bir ülkeydi. Lakin AKP iktidarı ile beraber bu farklıların yerini her geçen gün daha da artan benzerliklere bırakmaya başladı. Seçimle iktidara gelenlerin zaman içinde otoriterleşmesi ve liberal düzeni sürdürememesinin frenleyici kurumların yokluğudur diyor. Yıllar yılı aslında Dani Rodrik, Daron Acemoğlu, Refet Gürkaynak, Erinç Yeldan ve Korkut Boratav gibi değerli iktisatçılarımız Türkiye'nin girdiği yolu anlattılar, uyardılar. İyi ekonominin her zaman iyi politika anlamına gelmeyeceği, aralarındaki makasın uzunca bir süre boyunca açılabildiğidir. Kaydettikleri ekonomik ilerlemelere rağmen Tunus, Mısır ve birçok başka Orta Doğu ülkesi, yolsuzluğun, kayırmacılığın ve nepotizmin engel tanımadan yayıldığı, dar bir çevrenin yönettiği otoriter ülkeler oldular. Küresel finans krizi sayesinde ülkeye akan bolca döviz bizim ülkemizdeki krizi geciktirdi. Ama 2013 yılında beri Türkiye ekonomisi küçülürken, aynı zamanda otoriterleşmeye başlamıştır. Ve her geçen günü kurumlar yozlaştı, muhalefet baskılandı. Bu yüzden Türkiye'nin geldiği noktayı anlamak için bu eseri okumak çok faydalı olacaktır.
Daha Adil, Daha Makul : Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü ?
Daha Adil, Daha Makul : Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü ?Dani Rodrik · Domingo Yayınevi · 201932 okunma
450 öğeden 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.