Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

horrostories

horrostories
@horrorstories
İstanbul
7 okur puanı
Şubat 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
288 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Eski Kelt efsanelerini derleyen ve hikayeleştiren güzel bir kitap. Hem farklı yörelerden hangi efsane anlatılarının geldiğini görmek açısından, hem de bu efsanelerin ileriki dönemlerde hangi diğer efsanelere öncülük ettiğini anlamak açısından güzel bir kitap. İçinde sonradan Hıristiyanlaştırılmış Kral Arthur hikayelerinin prototiplerini de görebiliyorsunuz.
Early Irish Myths and Sagas
Early Irish Myths and SagasJeffrey Gantz · Penguin Classics · 19811 okunma
Reklam
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Atatürk'ün tüm askeri okullarda okutulması talimatını verdiği kitap. Bir aydın olan Petrov'un devlet adamı ve reformist olan Snellman ve Finlandiya hakkında yazdığı kitaptır. Askeriyesinden bürokrasisine ülkenin içindeki bütün eskimiş ve çürümüş kurumları ele alır ve nasıl düzeltilmesi gerektiğini anlatır. Bir entelektüel ya da akademisyen edasıyla sadece sorunları ortaya koyup eleştirmek değil, aydın edasıyla hangi yönde ilerlenilmesi gerektiği, ne konularda reform yapılması gerektiğini ortaya koyar. Bir yerde Türkiye'den de örnek verir. "Devlet belli temeller üzerine oturmuştur ve bu temeller çürümüşse bu bütün yapıya yansır. O zaman bu temelleri de değiştirmek gerekebilir. Duyduk ki Türkiye bunu başarmıştır ve başarılabileceğinin örneğidir." gibi bir bölüm vardı. Sırf bunun için bile okunmalıdır.
Ak Zambaklar Ülkesinde
Ak Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Timaş Yayınları · 2013100bin okunma
447 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Genelde postmodern yapıtları hiç sevmesem de bu kitabı beğenmiştim. Klasik postmodern eserlerde olan gerçeklikten tam olarak gerçek dışı mı yoksa rüya alemi mi olduğunu anlamadığınız tekinsiz alana olan geçişi güzel bir ivmeyle yapıyor. Öyküyü kafanızda birleştirmeye ve bir yere gitmeye zorlamaya çalışıyorsunuz ancak başka başka yerlere gidip duruyor ve sonra birden "kaldığımız yerden" devam ediyor. Bir de içindeki çok derinmiş gibi görünen tanımsal bilgilerin çoğu atmasyon, şimdiden uyarayım. Gerçek sanıp kaynakça göstermeyin. Postmodernizmin cilvelerinden biri.
Uykuda Çocuk Ölümleri
Uykuda Çocuk ÖlümleriAli Teoman · Yapı Kredi Yayınları · 2018142 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
226 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir tür kişisel gelişim ya da nasıl başarılı olunur kitabı gibi görünse de antikapitalizmin zirvesini yaşatan bir kitap. Bildiğim kadarıyla bir ara dava açılmış ve basımı durmuş ama sonra tekrar yayımlanmaya başlamış. Kitaptan aklımda kalan ve hayatım boyunca hatırladığım "Sen ruhunu satılığa bir çıkar, mutlaka alıcısı bulunur. Hem de kelepire gider. Alanın da şeytan olmasını bekleme." mivalinde bir bölümüydü.
Genç Bir İşadamına
Genç Bir İşadamınaEmre Yılmaz · Angora Kitapları · 2012294 okunma
10/10 puan verdi
Her paragrafı üzerinde incelemeler yapılabilecek, uzun uzun düşünmeyi gerektirecek nitelikte bilgilerle ve derinlikle dolu. Öğrenerek ve uygulayarak okuyorum. Geri dönüp dönüp tekrar referans olarak alınması gereken bir kitap. Bigliyi nasıl almamız gerektiği üzerine geliştirilen metodun hayata uygulanarak nasıl bir ideal sonuç elde edilebileceğini güzelce anlatıyor. Gereksiz laf kalabalığına, saptırmalara, anlam gizlemelerine yer vermemiş ve gerçeği saklamadan olduğu gibi anlatmış. İçinde eski çağlardan ezber bilgileri değil, bu bilgileri nasıl süzgeçten geçirip hakikate ulaşabileceğimizi gösteren bir metodolojiyi bize sunuyor. Bu metot sayesinde nasıl sorular sorulabileceğini, hiçkimseyi mutlak bilgi otoritesi olarak almamayı, bilgiyi bize sunan kişileri sorgulayabileceğimizi ve bunu nasıl yapacağımızı öğreniyoruz. Bir şeyin gerçek olup olmadığını, gerçeği ne olduğunu, sunulan bilgilerin doğruluksüzgecinden nasıl geçmesi gerektiğini gösteriyor. Bir eksiklik görmedim kitapta. Sindirerek okunması gerekebilir çünkü her bir cümle ayrı bir derinliği barındırıyor. Araya gereksiz "doldurma" sözler konulmadığı için bir paragraf üzerinde uzunca düşünülmesi gerekebilir ve bu da okuma sürenizi uzatabilir. Ancak bir kere metot aklınıza oturduktan sonra okuması kolaylaşacaktır. Bana kalırsa okullarda ders kitabı olarak verilecek niteliktedir. Yazarın da ayrıca takip edilmesi gerektiğini ve kendisinden çok şey öğrenilebileceğini düşünüyorum.
21. Fikir
21. FikirMurat Dal · Cinius Yayınları · 20184 okunma
Reklam
352 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Tabi ki bu kitabı benden çok daha nitelikli edebiyatçılar, filozoflar hatta toplumbilimciler inceledi ve araştırma konusu yaptılar. Ben herhangi bir roman gibi okudum ve bu bile bana çok büyük bir haz verdi. Evet biraz "karanlık" ve ümit kırıcı, ve tanrıya karşı dönemine göre yapılmış değişik bir eleştiri, ancak buna rağmen en ümitsiz olduğunuz anda sizi alıp bambaşka bir dünyaya götürüp size ümidi aşılayabiliyor. Konunun kendisi zaten bilgi arayışına doyup ölümsüzlük arayışına başlamakla ilgil. Gerçek hayatta mümkün olamayacak bir şeyin orta gerçeğin temeline alınması doğal olarak da böyle destansı ve yarı mitolojik güzel bir hikaye ortaya çıkarmış. Onun dışında çağdaş mitoloji ve genel folklor açısından da iyi bir altyapı/kaynak oluşturabilecek bir kitap çünkü günümüzdeki Neil Gaiman gibi daha eskiden Lovecraft gibi çağdaş mitolojilere öncülük ettiğini düşünüyorum. En azından ortak bir jargonları var. İçinde önemli dersler var mümkünse orjinal almancasının okunmasını tavsiye ediyorum.
Faust
FaustJohann Wolfgang Von Goethe · Kum Saati Yayınları · 201013,7bin okunma