Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Halil

Görev Kelimesi Negatif Bir Kelimedir
Görev kelimesi sıkıntılı bir kelimedir. Çocuklarınıza maaşla çalışan bir insan gibi, mecburmuş gibi, yapmak zorundaymış gibi davranmamalıyız. "Odanı toplamak senin görevindir.", "Oyuncaklarınla oynadıktan sonra onları toplamak senin görevin." dememeliyiz. Bu rahatsız edici bir şeydir. "Eğer oyuncaklarınla oynadıysan onları toplamalısın." "Üstünü başını çıkarttıktan sonra katlayıp dolaba koymalısın." Görev kelimesini kullanmayın.
Reklam
Şimdikiler ise en güzel cep telefonlarla, ayakkabılarla mutlu edilemiyor. Arkadaşında kendisindekinden daha iyisini görünce depresyona giren, anne-babasıyla kavga eden, tartışan, onların başının etini yiyen, küsen, odasına kapanan, sofradaki 5-6 çeşit yemek içerisinde beğendiği yemek olmadığı zaman kapısını çarpıp yemeğe gelmeyen, surat aşan bir gençlik yetişiyor.
Bir şekerle sevinen bir nesil, mutlu olan bir gençlik vardı.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ondan sonra, ilgisiz büyüyen çocuklar anne-babalarını huzurevlerine, bakımevlerine, yaşlıların kaldığı yerlere bırakıyorlar. Neden, çünkü küçük yaştan itibaren anne-baba, o çocuğuna ilgi göstermemiş ki, kusura bakmasın. Anne baba çocuğuna ilgi göstermemiş, o merhamet duygusunu vermemiş.
Biz çocuklarımızın ağlamalarına, çığlıklarına duyarsız kalırsak onlar da ileride etrafındaki insanların ağlamalarına, çığlıklarına, acılarına, ızdıraplarına duyarsız kalacaktır.
Reklam
Özür Dilemekten Çekinmeyin
Bir insanın zeki olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız kendisine yapılan tenkitler karşısındaki sabrına ve tahammülüne bakın.
Özür Dilemekten Çekinmeyin
Yuvaları yıkan, aileleri perişan eden en önemli hastalıklardan bir tanesi inatlaşmak ve ısrar etmektir.
Çocuğunuza Olumlu İfadelerle Yaklaşın
Ailelerin yaptığı hatalardan bir tanesi çocuklarıyla iletişim kurarken olumlu ifadeler kullanmamasıdır.
Çocuklarımız İnsanlara Saygı Duymayı Bilmeli
Başkanlarıyla alay eden çocukların anne-babası suçludur. Çünkü bir başka insanla alay edilmemesi gerektiğini ilkokul birinci sınıfa başlayan bir çocuğun bilmesi gerekiyor.
Çocuklarımız İnsanlara Saygı Duymayı Bilmeli
Çocuğunuz sokakta gördüğü bir insanla alay ettiği anda anında müdahale edin, öyle konuşmayacağını söyleyin. Yanlış bir ifade olduğunu söyleyin. Doğru olanın ne olduğunu söyleyin.
Reklam
Çocuklarımız İnsanlara Saygı Duymayı Bilmeli
Çocuklarımıza, insanlara saygı duymayı insanlara kendimiz saygı duyarak gösterebiliriz. Saygı duyduğumuzu göstererek öğretiriz.
Çocuklarımız İnsanlara Saygı Duymayı Bilmeli
Evinizin, ailenizin kuralları, kaideleri, ilkeleri olması lazımdır. Bu evin bir kuralıdır, ilkesidir. Ne olursa olsun asla kimseyle alay edilmez. "Kızım, oğlum biz kimseye lakap takmayız. İsminden, ırkından, dilinden, bedensel engelinden dolayı alay etmeyiz. İşinden dolayı kimseyi küçümsemeyiz." demelisiniz. Bunu yapmak zorundayız.
Tüketim Hastalığı
Evin içerisinde sevgiyi paylaşın, eşyaları değil. Gönlünüzü paylaşın, parayı değil. Muhabbetinizi paylaşın çocuklarınızla, alışveriş merkezinde gezmeyi, yemeği, içmeyi değil kıymetli dostlar.
Tüketim Hastalığı
Bizim ne ektiğimiz çok önemlidir. Bizim çocuklarımızın kişilik ve karakterlerinin şekillenme sürecinde onlara ne verdiğimiz çok önemlidir. Buna dikkat etmemiz lazım.
Her İşi Anneler Yapmamalı
Hem kimliklerinin şekillenmesinde, hem ahlaklarının şekillenmesinde, hem sosyal becerilerinin şekillenmesinde ve okul hayatındaki akademik başarısının şekillenmesinde babanın çocuk eğitiminde hayati önem taşıyan rolü vardır. Baba bu rolü bir kenara atamaz, atmamalı ve atmaya kalkışmamalıdır.
608 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.