Temmuz 2018
Elma Yayınevi

Harika bir kitap
2023 5. kitabı
Harika bir kitap .Çalışma hayatına atılacak arkadaşlarımız için değerli bir kaynak olduğunu düşünüyorum.İnsana iş dünyası hakkında çok değerli tecrübeleri okuma fırsatı tanıyor.İnan hocamızın eline sağlık.
2025 5. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2025 21:31
19 Nüans, iş hayatında başarıya ulaşmak ve fark yaratmak isteyenler için yazılmış bir kişisel gelişim kitabı. İnan Acılıoğlu, kitabında kariyer yolculuğunda etkili olabilecek 19 farklı bakış açısını “nüans” kavramı altında topluyor. Kitap dili açısından sade, akıcı ve erişilebilir bir yapıya sahip. Gerçek hayattan örnek olaylar, yazarın iş dünyasındaki deneyimlerinden süzülen pratik ipuçlarıyla desteklenmiş. Bu yönüyle özellikle iş hayatına yeni başlayanlar veya kariyerinin ilk yıllarında olanlar için yol gösterici bir rehber niteliğinde. Ancak iş dünyasında 10 yıla yakın deneyimi olan profesyoneller için kitabın sunduğu içgörüler bir noktadan sonra yüzeysel kalabiliyor. 19 anahtarın her biri “önemli” olsa da, derinlik ve yenilik boyutu sınırlı. Kavramlar genellikle genel düzeyde ele alındığı için, uzun süredir kurumsal hayatta yer alan veya liderlik pozisyonundaki okuyuculara yeni bir perspektif sunmayabilir. Yine de kitabın gücü, yalın bir dille “başarı” kavramını sadeleştirmesinde yatıyor. Karmaşık teori ve jargonlardan uzak durması, yoğun iş temposunda okunabilirliğini artırıyor. İş dünyasına taze bir adım atan okuyucular için güçlü bir farkındalık kaynağı olabilir.
2021 9. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2021 17:11
Yıllar harcayarak deneyimlenebilecek hususları bir kitaptan edinebiliyoruz. Evet yazarın yaşanmışlıkları ancak bizler de ders çıkarabiliriz. Ders çıkarabildiğimiz nice kitaplara
Kişisel Gelişim

İnan AcılıoğluYazar · 3 kitap
1999’da Bilkent Üniversite Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan İnan Acılıoğlu; kariyer hayatına son sınıfta ASELSAN’da yarı zamanlı mühendis olarak başladı. 1999-2001 yılları arasında Finansbank’ta müfettiş yardımcısı olarak çalıştı. Askerlik hizmeti sonrası 2002 yılında Koç Holding-Ford Otosan’da çalışmaya başladı.9 yıl boyunca çalıştığı şirketinde lojistik, planlama, tedarik zinciri birimlerinde yöneticilik yaptı. 6 Sigma Kara Kuşak olarak 40’ın üzerinde proje kapatarak 6,5 Milyon USD’lık tasarruf elde etti. 2 projesi En İyi Uygulama (Best Practise) olarak diğer Ford fabrikalarında da hayata geçirildi. 2011 yılında geçtiği Danone’de Tedarik Zinciri ve Müşteri Hizmetleri birimlerinde çalıştı. 5 çalışması global ekipler tarafından En İyi Uygulama seçildi; 2 projesi ile ödül aldı. Çalışan Değer Önermesi (Employee Value Proposition) projesine liderlik etti; şirket başarı ödülü aldı. Aynı dönemde mevcut işine ek olarak hafta sonları İzgören Akademi bünyesinde eğitmen olarak “Y Kuşağı”, Liderlik gibi konularda eğitimler verdi. 2015 Mayıs ayında çalışmaya başladığı Yıldız Holding’de Operasyonel Mükemmellik Direktörü olarak çalışmaktadır. Perakende grubu bünyesindeki şirketlerde Operasyonel Mükemmellik, Yalın Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm stratejilerinin oluşturulması ve uygulanması çalışmalarını yönetmektedir. 2015 Ekim’de “İŞ’te Y Kuşağı” kitabı yayınlanmıştır.