Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2. Dünya Savaşı Tarihi

Sabiha Sertel

2. Dünya Savaşı Tarihi Gönderileri

2. Dünya Savaşı Tarihi kitaplarını, 2. Dünya Savaşı Tarihi sözleri ve alıntılarını, 2. Dünya Savaşı Tarihi yazarlarını, 2. Dünya Savaşı Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
296 syf.
7/10 puan verdi
·
56 günde okudu
Ülkenin ilk feministi ayrıca basın suçu nedeniyle mahkemeye verilen ilk kadın gazeteci ve yazarı 'Sabiha Sertel'. Kitabın da özellikle Alman Faşizm'e yer vermiş. Faşizm'in yükselişine etki eden faktörler, Sovyetler'in askeri müdahalesine mani olmak için İngilizlerin Hitler' e yaptığı Askeri ve Mali yardımlar, Almanya ve Fransa arasında daima sorun teşkil eden "Alsas-Loren" bölgesi sorunu, Hitler 'e hoş görünmek için İspanya, Avusturya' da olup bitenlere göz yuman tipik İngiliz Ayak oyunları v. b hususlar kitapta güzel irdelenmiş. Okudukça iyi ki "İkinci Dünya Savaşına girmemekle ne iyi etmişiz" demekten kendimi alıkoyamadım. İyi Okumalar...
2. Dünya Savaşı Tarihi
2. Dünya Savaşı TarihiSabiha Sertel · Cumhuriyet Kitapları · 200911 okunma
Aşağı bir ırk, yüksek bir ırktan dava az yiyeceğe, daha az giyeceğe, daha az kültüre muhtaçtır.
Sayfa 174Kitabı okudu
Reklam
Dünyanın ekonomik yaşamını düzenleyen, milletleri savaşlara sürükleyen, pazarların ve servet kaynaklarının bölüşülmesi için devletleri silahlı mücadelelere sevk eden bu tekelci servetler, tekelci mali sermayedir. Silah sanayicilerin rolünü de buna eklemek gerekir.
Sayfa 167Kitabı okudu
İngiltere'nin Almanya'ya Karşı Politikası
Münih Antlaşması yalnız Çekleri Almanlara teslim eden bir cinayet değil, ikinci bir dünya savaşının ilk adımını atan bir yıkımdı.
Sayfa 115 - Cumhuriyet KitaplarıKitabı okudu
Saldırı Karşısında İngiltere'nin Yeri
Almanya ile Sovyetler dövüşecek, zayıflayacak, o karşıdan seyredecekti (İngiltere). Gökte yıldız arayan falcı gibi kendi önündeki kuyuyu görmüyordu. Beklendiği gibi kuyuya ilk düşen İngiltere oldu.
Sayfa 99 - Cumhuriyet KitaplarıKitabı okudu
1939 Savaşının Hazırlık Dönemi
Hitler Almanyası, halk açlıktan ölürken, genel bütçenin 3/4'ünü silahlanmaya harcıyordu.
Sayfa 47 - Cumhuriyet KitaplarıKitabı okudu
Reklam
Bütün bu savaşlar, devrimler, kurtuluş savaşımları emperyalist devletler arasındaki kazanç ve çıkar çelişkilerinin doğurduğu yıkımlardır.
Sayfa 25 - Cumhuriyet KitaplarıKitabı okudu