3 Nefes

Mart 2014
Bilge Karınca Yayınları

2020 5. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2020 16:49
Aslında çok fazla inceleme yapmaktan yana değilim. Okuyup beğendiğim ve kesinlikle okunması gerektiğini düşündüğüm kitapları yakın çevreme ara sıra öneriyorum. Çok beğendiğim kitapların da nadiren buradan incelemesini yapacağım. Ama bu kitabın 1000Kitap platformunda popüler olmadığını, çok fazla okunmadığını ve hiç yorumlanmadığını görünce birkaç şey yazmak istedim. Mutlaka okuyun veya kesinlikle okumayın tavsiyesi değil sadece kitap ayrıntılarına bakanların fikir sahibi olması için yazılmış bir inceleme olacak. Öncelikle kitap kapağına bakarak içeriğini pek fazla tutturabileceğinizi sanmıyorum. Kapak daha fazla sakinlik, dinginlik hissettirirken içeriği öyle olmuyor. Olaylar kitabın yarısına kadar beklediğim gibi ilerlerken sonlara yaklaştıkça beklemediğim bir seyir alarak beni şaşırttı diyebilirim. Betimlemeler bazı - özellikle ilk- sayfalarda gözüme çok fazla geldi ama bazı sayfalarda çok hoşuma giden betimlemeler vardı. Edebi olarak eser hakkında betimlemeler hariç başka yorum yapmayacağım. Kitapta olaylar altın tepsiyle önünüze sunulmuyor, okurken tahmin yürüterek bulmaya çalışıyorsunuz. Bu da bir sonraki sayfayı merak etmenizi ve kitabın hızlı akmasını sağlıyor. Sık sık da mekan değişikliği yaşanıyor, tek bir mekana sabit kalınmıyor. Kitabın yarısına kadar akış güzel gidiyor. Ama yarıyı geçip sayfa 300'e yaklaşınca ortaya çıkan bir başka olayla aniden hızlı bir akış oluyor. Bana göre kitabın olay bakımından en karışık ve şaşırtıcı yeri en hızlı yazılan yeri olmuş. Bu kısımda çabuk yazılmış olması olayın hissini, şaşkınlığını kısa yaşamanızı sağlıyor. Artık sona yaklaşmış olmanız da olayların bağlanmasını beklemenize ve sayfaları ardı ardına çevirmenize neden oluyor. Son olarak da bana göre kitapta iki son var. Sayfa 317 kitabın son sayfası olsaymış hiç
3 NefesNur Algün · Bilge Karınca Yayınları · 201428 okunma
Ölümün ve hayatın üç nefesi
2025 281. kitabı
Nur Algün’ün 3 Nefes adlı romanı, fantastik bir kurgu içinde insanın varoluşsal yolculuğunu ve ölümle yüzleşmesini derinlemesine işler. Tibet, yedi yaşında boğulup hayata döndükten sonra aldığı ilk nefesi, hayatının dönüm noktası olarak kabul eder. Üç farklı zaman diliminde, üç farklı kadının hayatı, Tibet’in bu üç nefesiyle iç içe geçer. Algün, karakterlerin içsel dünyalarını ve toplumsal baskıları ustalıkla işlerken, okuyucuya hem tarihi hem de duygusal bir yolculuk sunuyor. Romanın güçlü yönü, karakterlerin içsel çatışmalarını ve toplumsal baskıları ustalıkla işlemesi ve fantastik öğeleri gerçekçi bir biçimde harmanlamasıdır. 3 Nefes, hem fantastik kurgu severler hem de insanın varoluşsal sorgulamalarına ilgi duyanlar için etkileyici bir okuma deneyimi sunuyor. Nur Algün 3 Nefes
3 NefesNur Algün · Bilge Karınca Yayınları · 201428 okunma

Nur AlgünYazar · 1 kitap
1973 yılının aralık ayında bolca karlı bir kış gününde Düzce’de doğdu. Eğitimini Birmingham ve Boston’da tamamladıktan sonra uzun yıllar uluslararası reklam ajanslarında yöneticilik yaptı. Hayatının en etkileyici deneyimi olarak nitelendirdiği annelik, içindeki yazma arzusunu “yine karlı bir kış günü” açığa çıkardı. 3 nefes ile yazma serüvenine başlayan nur, eşi, biricik kızı ve köpeği patch’le yaşamına ve yazmaya devam etmektedir.