Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

3000 Yılının Sırları

Elvin Azar Süzer

3000 Yılının Sırları Gönderileri

3000 Yılının Sırları kitaplarını, 3000 Yılının Sırları sözleri ve alıntılarını, 3000 Yılının Sırları yazarlarını, 3000 Yılının Sırları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam bu "kim iyi, kim kötü" polemiğini kesin bir sonuca bağlamış; Amentü duası ile... "Hayrihi ve şerrihi min Allahü Te- ala" diyerek... Eşdeyişle iyilik de kötülük de tanrıdan gelir deni- yor dinimizde. Peki, tanrı herşeyin olduğu gibi kötülüğün de yaratıcısı ise o zaman Şeytan'a ne gerek var?
Aristo kitapta Eryksimakhos'a insanların en başta üç çeşit olduğunu anlatıyor. Dişi, erkek ve Androgynos. Zeus birgün insanlara kızıyor ve yok etmek istiyor onları. Oysa insanlar yok olursa sundukları kurbanlar da yok olacak. Bunu da gözü yememiş baş tanrının. O da insanları ortadan ikiye bölmüş, böylece güçsüzleştirmiş. İşte bu yüzden insanlar hep diğer yarılarını arar dururlar, bulamayınca da acı çekerlermiş. Androgynos'lar iki cinsli olduklarından yarıları­nı hep karşı cinsten ararlarmış. Ama en başta tek cinsli olanlar dişiyseler dişide, erkekseler erkekte ararlannış diğer yarılarını.
Reklam
Şarabı öven Nahl 67: "Hurmaların meyvesi ile üzümlerden bir içki ve güzel bir rızk edinirsiniz. İşte bunda aklını kullanacak kavim için şüphesiz bir alamet vardır" iptal edilmiş; yerine, şara­bı haram ilan eden Bakara 219 konulmuştur: "Sana sarhoş edici içkileri ve kumarı sorarlar, de ki: ya Muhammed, ikisinde de hem büyük günah, hemde insanlara fayda vardır. Günahları faydalarından daha büyüktür"
Hoşgörü ayeti Kafirun 6: "Sizin dininiz size, benim dinim bana" mensuh sayılmış (kaldırılmış). Yerine Kılıç ayeti Tevbe 5 konulmuştur: "Hürmetli aylar çıkınca, Allah'a eş koşanları nerede bulursanız öldürün..."
Kuran'ın özünün değişmediği gerçeği yaygın olarak kabul görse de, metin içinde çelişik ve birbiri ile aykırı olan bilgiler yer almaktadır. Oysa bu aykırılık bizzat tanrı tarafından yaratılmış ve adına da "nesh" etme denmiştir. Bu görüş değiştirme (neshü'l-ayet bi'l ayet) bir ayetin yerine diğer bir ayetin gelerek, onun hükmünü kaldırması ile açıklanır ve Kuran'da yeri vardır (Nahl 101 ve Ba- kara 106).