Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

40 Hadiste Kadın ve Aile

Zekeriya Güler

40 Hadiste Kadın ve Aile Gönderileri

40 Hadiste Kadın ve Aile kitaplarını, 40 Hadiste Kadın ve Aile sözleri ve alıntılarını, 40 Hadiste Kadın ve Aile yazarlarını, 40 Hadiste Kadın ve Aile yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eşlerin Hakları (1)
“Mümin bir kimse, mümin eşine kin beslemesin. Onun bir huyunu beğenmezse, bir başka huyunu beğenir.” (Müslim)
rihle kitapKitabı okudu
Eşlerin Hakları (1)
“Dikkat edin, sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin onlar üzerindeki hakkınız iffet ve namuslarını korumalarıdır. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise örfe uygun olarak yiyecek ve giyeceklerini sağlamanızdır. Kadınlar hususunda Allah’tan korkun ve onlara en iyi şekilde davranın.” (Tirmizî, “Radâ”,11; İbn Mâce, “Nikâh”,3)
rihle kitapKitabı okudu
Reklam
Aile Saadeti
“Allah kime Saliha bir kadın nasip ederse, dinin yarısında ona yardım etmiştir. Artık diğer yarısında da o Allah’tan korkup sakınarak görev ve sorumluluklarının farkında olsun.” (Hâkim,Müstedrek,II,175)
rihle kitapKitabı okudu
Hz.Âişe ve Kur’ân Ahlakı
Kur’ân ahlakıyla ahlâklanmak, kendisinden uzak kalınmış Yüce Kitâb’a yaklaşıp onun çizdiği yol haritasını izlemekle, içindeki mana, hüküm ve hikmetleri hayata geçirmekle mümkündür. Nazmıyla/lafzıyla birlikte manasına ilgi ve saygı gösterilen Kur’ân, kişiye izzet ve kişilik kazandırır, iş, ticaret ve meslek hayatında bereket kaynağı olur. Zira Rahmetli Muhammed İkbâl’in (v.1938) deyişiyle, “İman adamı, Kur’ân’ı okurken Kur’ân olabilen adamdır.”
rihle kitapKitabı okudu
Hz.Âişe ve Kur’ân Ahlakı
Muhaddis tâbiî Ebû Nadre’nin (v.108/726), ashâb-ı kirâmın bir vesileyle bir yerde toplandıklarında mutlaka Kur’ân’dan bir sûre okuduklarını ve hadis rivayet ederek ilmî müzâkere ve sohbetler yaptıklarını belirten ifadesi, her Müslüman aile için bir yol haritası olmalıdır.
rihle kitapKitabı okudu
Hz.Âişe ve Kur’ân Ahlakı
Elbette Kur’ân’ın nazım ve lafız olarak tilâveti de sevaptır ve bir ibadettir. Ancak gereği gibi Kur’ân okuma tarzı, onun mânâsını anlama cehdini ve gayretini gösterip tedebbür ederek okumaktır.
rihle kitapKitabı okudu
Reklam
Hz.Âişe ve Kur’ân Ahlakı
Enes b. Malik (radıyallahu anh) Resûlullah’ın (sallallahualeyhivesellem) şöyle buyurduğunu rivayet eder: “Şüphesiz Allah’a yakın olan insanlar vardır.” Sahabe: -“Ya Resûlullah, kimdir onlar?” diye sorunca, Resûlullah (sallallahualeyhivesellem): -“Onlar ehl-i Kur’ân, ehlullah ve Allah’ın has kullarıdır” buyurdu. (İbn Mâce)
rihle kitapKitabı okudu
“Aile küçük bir devlet, devlet de büyük bir ailedir.”
rihle kitapKitabı okudu
Karı-koca her türlü kötülükten korunmak ve olumsuz yönlerdeki gelişmeleri engellemek gayesiyle birbirini kıskanmalı; iffet, hamiyet ve izzet-i nefis sahibi olmalıdır. . . . Ölçü Nedir? Peygamberimiz (s. a. v) şöyle buyurur: "Allah 'ın sevdiği ve sevmediği bir kıskançlık vardır. Allah' ın sevdiği kıskançlık, şüphe durumunda olandır. Hoşlanmadığı ise, şüpheye mahal olmayan yerde gösterilen kıskançlıktır."
Aile yuvası kuran eşlerden hiçbiri kusursuz olamaz. Atasözü meşhurdur:"Kusursuz dost arayan dostsuz kalır." Bu yüzden erkek, fizik veya davranış bakımından evlendiği kadında "mutlak güzellik" aramamalı ve ondan olmayacak şeyler beklememelidir. Eşinin fizik yapısını veya bazı davranışlarını sıkıntı yapmamalı iyi taraflarını görmeye çalışmalıdır. Çünkü eşinde sevmediği bir tutum ve davranış var ise, onun izini silebilecek iyi huy ve meziyet mutlaka bulanacaktır. Nitekim Rasul-i Ekrem şöyle buyurur : "Mümin bir kimse, mümin eşine kin beslemesin. Onun bir huyunu beğenmezse, bir başka huyunu beğenir." Müslim, "Rada", 61; Ahmed b. Hanbel, II, 329.
25 öğeden 16 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.