Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa

Yankı Yazgan

99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa Gönderileri

99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa kitaplarını, 99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa sözleri ve alıntılarını, 99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa yazarlarını, 99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
102 syf.
·
Puan vermedi
·
30 saatte okudu
Kitap anne baba, öğretmen başta olmak üzere herkesin okuması gereken bir kitap. Sonuçta hepimizin hayatında bebekler ve çocuklar yer alıyor. Düşününce bir bebek büyütmek hiç de kolay bir şey değil. Nasıl oluyor da bir anne bebek sahibi olduktan sonra her zorluğuna katlanabiliyor. Yeni doğum yapan bir annenin bebeği ile ilişkisi sırasında salgılanan hormonlar, yetişkinlerin aşık olduklarında salgılanan hormon ile neredeyse tıpatıp olduğundan dolayıymış. Kitapta dayağın bir ödül olarak kullanılmasının yanlış olduğundan, aile içindeki ekonomik, sağlık vs. oluşan sıkıntılardan çocuğa bahsedilmenin yanlış olduğundan, çocuğun gelişimine yönelik cümleler kurulmasından(örneğin zaman kavramı), sevgi ile büyütülmesinden yoksa ileride sevgi arsızı biri olabilir, eğitilirken her çocuğu tek tipmiş gibi düşünmemekten (her çocuğun ilgi alanı farklıdır), çocuklara karşı tutarlı davranmaktan, çocuğu çok fazla değil yeteri kadar özgür bırakmaktan gibi birçok konulardan bahsediyor. Çocukları başıboş bırakmak yerine onları anlamaya çalışın. Sen çocuğun küçükken emek vermezsen ileride hep sıkıntı çekersin. Hatta ebeveyn olarak sadece sen değil o çocuğun hayatına girecek herkes hatta çocuğun kendisi bile.
99 Sayfada Bebeklikten Çocukluğa
99 Sayfada Bebeklikten ÇocukluğaYankı Yazgan · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201740 okunma
Reklam
“Çocukla geçirdiğimiz zaman, sadece zaman ayırmaktan ibaret değildir. Öyle ki ayırdığınız zaman boyunca,ihtiyaçlarını karşılamak için bir alışveriş, bir ilişki içerisinde olursunuz.”
Bebeğimize sevgiyi de televizyondan ya da bilgisayardan öğretecek halimiz yok. Kendisine dokunan, gözünün içine bakan, onunla zaman geçiren ana-babaya ihtiyacı var. Biz çocuğumuzun gözünün içine bakmıyoruz. Onu televizyona baktırıyoruz. Sonra da sosyal yaşamı iyi bir yetişkin olmasını bekliyoruz. Bu mümkün değil ki .