A Far Wilder Magic

İngilizce

Vahşi Bir Büyü
2024 79. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2024 15:44
Herkese Merhaba, Fuardan konusunu beğenip aldığım bir kitaptı. Yani ortalama bir kitap çıktı. Aslında 5,5 puanımdır. Malesef puanım 5 oldu. Çeviri zaten kötüydü, konuyuda yazamamış. Konusu : Margaret Welty tek başına hayatta kalmayı çalışan 17 yaşında bir kızımızdır. Annesi onu bırakıp kendi derdine düşmüş bir kadındır. Çok yanlız bir kızdır. Bir gün efsane olan bir yaratığı ormanında görür. Kasabasında bir avlama şöleni vardır. Bu efsane yaratığı öldüren kişi kahraman oluyor. Ama bunun için simyacı olan bir ortağa ihtiyacı vardır. Weston Winters henüz bir simyacı değildir. Girdiği her çıraklıktan kovulmuştur ve son şansı, Usta Welty'nin onu yanına almasına bağlıdır. Wes, Welty Malikânesi'ne vardığında Margaret ile karşılaşır. Margaret istemeyerek de olsa onun kalmasına izin verir ancak bir şartı vardır: Wes onunla beraber ava katılmak zorunda kalır. İkili birlikte calışmaya başlarlar. Şimdi doğaüstü olayların ve büyünün olduğu bir konu gözüküyor ama malesef ceyreğinde anca vardı bu olaylar. Daha çok mal başrol cocuğun wes’tin hayatını ve tercihlerini okuduk. Ben zannediyorum ki bu ikisi beraber yapacaklar herşeyi, yavaş yavaş aşık olucaklar fılan.. asla öyle bir şey olmadı. Hep ayrı ayrı takıldılar. Bu wes’ın başkarından hoşlandığı kızları fılan okuduk. hatta biri ile öpüştü fılan... kız desen ne yaptığı belli değildi. Aşırı böyle anlamsız bir şeyler vardı. Büyülü bir aşk fılan dıye yazmışlar kapağada öyle bir aşk yok. Zaten ikisi 17 yaşındalar, kız karakter yine biraz daha iyidi ama erkek başrol cok boştu. Sonlara doğru düzeldiler oda 100 sayfa ne olduysa oldu. Gereksiz 300 sayfa okuyoruz. Boş şeylerle doldurmuş.. Smut sahne yazmaya calışmış ama asla asla olmamış. Bir smuta degıldı, zaten. Beğenmedim. Para vermeye değmez, merak eden olursa pdf okusun.
1000k
2024 354. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2024 02:36
Margaret Welty yalnız bir savaşçıdır, şehirden dışlanmıştır ve zamanının çoğunu Wickdon'daki Welty Malikanesi'nde yalnız geçirir. Keskin nişancı Margaret Welty, annesinin geri döneceği günü sabırsızlıkla beklemektedir. Bir akşam ormanda efsanevi Hala'yı gördüğünde, her yıl düzenlenen Yarım Ay Avı'nın başlamak üzere olduğunu anlar. Efsanevi Hala'yı (varlıkları) öldüren kişi, onun gücünün kilidini açacak ve yerini hayal bile edilemeyecek zenginliklere ve bilgilere bırakacaktır. Annesinin çoktan gitmiş olmasına rağmen, Margaret'in onu eve getirmek için ihtiyaç duyduğu şey avı kazanmak olabilir. Tek sorun, partnerinin eksik olması ve yalnızca iki kişilik ekiplerin kaydolabilmesi. Onun ihtiyacı olan şeyse bir simyacıdır. Weston Winters kapısının önünde belirir. Her ne kadar beklenmedik bir eşleşme gibi görünseler ve oraya farklı nedenlerle gelmiş olsalar da Wes, Margaret'in aradığı cevaptır. Av yaklaştıkça duvarlar kapanmaya başlar ve Hala'yı yakalamak onların güçlerinden ve yeteneklerinden ziyade hayatta kalma meselesi olur.
Selamm
2024 85. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2024 14:26
Yazarların kitaplara güzel başlayıp batırmasından nefret ediyorum. Kitaba başlarken insanlar neden sevmedi acaba diye düşünmüştüm. Tam son bahar havasi vardi. Aslında kadın karakteri sevdim onun dışında herşey yarımdı. Bir efsane var detay yok. Beyaz gözleri dışında bir bilgi yok, simya yapıyor bir bilgi yok. Av olacak son 50 sayfaya kadar yine bir bilgi yok. Av için binlerce insan var ama biz üç tane şahıs okuyoruz. Peki 400 sayfa nemi okuyoruz tabi ki de Wes ve onun mavi boncuğunu. Sonra arada sırada Jamienin boş tehditlerini. Yani okumasanızda birşey kayıp etmezsiniz.
Düşünce
Vahşi Bir BüyüAllison Saft · Nemesis Kitap · 202363 okunma
Bu kitap beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.
2026 8. kitabı
Bu kitap eleştirisi kişisel zevk ve görüşlere dayanmaktadır!! (Spoiler'lı) Kitap size fantastik bir dünya, av çevresinde gelişen bir macera ve bir aşk romanı vadediyor ama bunların hiç birini tam anlamıyla gerçekleştiremiyor. Yazar fantastik bir dünya inşa etmeye çalışmış ama bunu yaparken kendisinin bildiği detayları okurun da bildiğini varsaymış gibi her şey o kadar üstünkörü yazılmış ki kitabı bitirdikten sonra kitaptaki ifadelerin anlamlarını hala tam öğrenememiş oluyorsunuz. Örneğin: 1- Sumic, Katharism ve Yu'adir: Kitapta geçen bu üç inanış farklı dinler mi bir dinin mezhepleri mi tam olarak anlaşılamıyor çüknü üçüyle ilgili bildiğimiz tek şey "Hala" hakkındaki fikirleri. Bunun dışında tanrıya olan inanışları, dini ritüelleri veya herhangi bir konu hakkında görüşlerini bilmiyoruz. Katharism inanışına mensup insanların diğer insanlara karşı olan ayrıştırıcı tutumları ve zorbalıkları sadece Hala'ya olan inanışla açıklanamaz çünkü Hala dinlerinin sadece küçük bir parçası ve kitapta gördüğüm kadarıyla Sumic'ler ve Yu'adirler Katharism'lerin Hala'ya dair inanışlarına olan tepkileri sadece sözlü ki o da bir fısıltı düzeyinde. Birde Sumic'lerin ve Yu'adirlerin sanki bir mülteci durumu var ama o da açıklanmadan bırakılmış. 2-Hala: Sumic inanışına göre tanrının yeryüzündeki yardımcısı, Yu'adir inanışına göre tanrının insanlara verdiği son hediye ve kutsal bir yaratık, Katharism inanışına göre ise yok edilmesi gereken vahşi bir yaratık. Bu bilgiler dışında Hala hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Aslında ne olduğunu, insan gibi bilinci olan bir varlık ama hayvan formuna mı sahip yoksa tek amacı yok etmek olan vahşi bir yaratık mı, neden 200 yıldan uzun bir süredir kimse onu öldürememiş ve yaşamayı nasıl başardı, neden bütün Hala'lar farklı hayvan görünüşlerine sahip,
2026 31. kitabı
Zamanıma yazık olan bir kitaptı sadece. Güzel bir kurgu çıkabilecekken yazar uzatmışta uzatmış. Yani kitabın olay merkezi avken. Av 400. Sayfa da başlıyor. Kitap zaten 441 sayfa bu ne yani. Aşk desen yüzeysel. Adam bir çok güzel diyor bir çirkin diyor. Maggie’ye karşı bir şeyler hissediyorum diyor bir bakıyorsun 2 dakka sonra bir başkasıyla fingirdiyor. Maggie ayrı bir muamma ezik bir tipleme insanların eleştirilerine kulak asıyor, onu sürekli bırakan annesini bekleyip duruyor boşa geçen bir ömür ya. Neyse daha fazla söylenmeden konusuna geçelim. Wes simyacılık alanında kendini geliştirmek isteyen bir adamdır ama maalesef ki şu zamana kadar gittiği her simyacı tarafından uzaklaştırılmıştır. Son şans olarak Usta Welty’e başvurmak ister ve davetsiz bir şekilde makinesine gider. Orda onu karşılayan usta değil kızı Maggie’dir ve hiç insan canlısı ya da misafirperver değildir. Bu ikili bir noktada anlaşıp Hala avına katılmaya karar verir. Zaten o zamana kadar ki boş muhabbetlerle 400 sayfa okuyorsunuz. Hala avını kazanırlarsa ün ve büyük ödülü alabileceklerdir. İkili bu ödül için mükemmel takımı olmak için çabalar. Ya gerçekten kötülemek istemiyorum ama tamamen abartı olan bir kitap. SIFIR BEKLENTİYLE başlarsanız belki 5 puan versiniz öyle diyim yani. Yazım dili saçma, karakter gelişmeleri saçma. Maggie bir annem deyip Wes’i terk ediyor bir Wes deyip annesini terk ediyor. Tövbe haşa ama sayın yazarın annesiyle problemlerini buraya yazdığını düşünmeye başladım. Bu kitap sadece umutsuz büyüyen çocukların geleceklerinde kendine olan güvenlerinin sıfır olduğunu gösteriyor. Bu kitapta koca bir sıfır şahsen.
Vahşi Bir Büyü (Alâkası Yok) İncelemesi
2026 4. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2026 00:07
Güzeldi ama konu tutarsızlıklarından sebep puan kırmam şarttı. Mersin'in 2026 Ocak'ı hep yağmurlu ve soğuk geçiyor. Bu ortamın hakkını verecek küçük sisli bir kasaba romanı okumak istedim ve bu kitap bunu verdi. Kızımız annesi varken ailesiz hissettirilen elinden her iş gelen, kendi dışında herkese yeten bir karakter olan Margaret. Weston ise idealistlik timsali, en yakınındakiler için bıkmadan didinen, az biraz alaycı ve çokça da çapkın bir tip. Işıltı ve Bela'nın kitaptaki varlıklarını okumak çok hoşuma gitti. Evde dolaşıp duran bir köpek istemişimdir hep. Pek zilli bir kedim olsa da onun odanın tekinden çıkıp yatağımın üzerinde yatması beni hep rahatlatır. Bela'yı hayal etmemi kolaylaştırdı bu benim için. Keşke benim de Bela'm olsaydı... Kaldıkları malikâne, kasabaya inmek için gittikleri dolambaçlı yol, herşey çok güzel tasvir edilmişti ve okuması rahatlatıcı bir evrendi. Birbirlerine aşık olma olayları da tatlıydı. Yavaş yavaş birbirlerinin farkına vardılar ve Weston göründüğünün aksine ağır Hanımcı. Bu farkında olmadan ard arda okuduğum 4. Yearning Men. Sevmediğim, puan kırmak zorunda olduğumu düşündüğüm noktalara gelirsek.. 1-) Margaret'ın annesi. Böyle korkunç bir anne gerçekten de var olabilir mi ya? Tamam bu bir kitap gerçek bir olay değil bu yanlız bir anne ve kız ilişkisi için Margaret kendinden o kadar çok vermiş ki ilişkileri için, annesi bu duygularına karşılık verme uğraşında bile değil. Üstelik bir evladı öldüğü hâlde. ABLA HALÂ BİR EVLADIN VAR. KARŞINDA DURUYOR? Birde hâlâ felsefe taşını bulup ailemizi bir araya getireceğim muhabbeti yok mu deli etti beni. Var olana sahip çıkamıyorsun daha. 2-) Hala. Çok baştan savma bırakılmış hissettirdi. Sumic'e göre tanrının yeryüzündeki yardımcısı, Yu'adr 'a göre Tanrının dünya üzerindeki son hediyesi
2025 38. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 11:03
Kitabin konusu guzeldi kiz karakterin annesi simyaci kardesi oldukten sonra felsefe tasina kafayi takiyo kizi yalniz birakiyor erkek karakter kadindan egitim almak icin geliyor ama kadin yok kizla bir ava katiliyorlar hala diye bir yaratik var onu olduren kahram seciliyor falan ama kitap akmiyordu ya gercekten cok zorlandim nedense karakterlerle bag da kuramadim cok yuzeyseldi bence.

Allison SaftYazar · 1 kitap
Allison Saft Amerikalı bir romancıdır. En çok romantik fantastik romanlar yazdığı biliniyor. Allison Saft Philadelphia'da doğdu. Tulane Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı alanında yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Körfez Kıyısı'ndan Batı Kıyısı'na taşındı.