A-luvi Âyâ'nın Son Varisi
Alıntılar
"Duygusallık zayıflıktır. İnsanlar duyguları yumuşak karın olarak görürler ve vurmaktan çekinmezler."
"Neyse odur insan! Taht ve taç isteyen, kişiliğiyle böyle şereflere layık olmalıdır."
Yorumum
Güzel bir fantastik kitaptı. İlk başta o fantastik dünyaya girmemizi bekliyoruz, sonrasında ise bu evreni gerçekten hissedebiliyoruz. Yazarın kalemi akıcı ve oldukça güzeldi. Devam kitabı da olacakmış, bu okuduğum kitap bir serinin ilk kitabı diyebiliriz. Alın, aldırın derim! Değişik bir fantastik evrendi ama gerçekten aşırı güzeldi. Fantastik severlerin bayılacağı bir serinin başlangıçı...
Konusu
Ezel ile Karis, aynı yetimhanede büyüyen, kardeş gibi olan iki dosttur. Yetimhanedeki rehberlik hocası, Ezel ile Karis'i aynı aileye vermek istemiştir; çünkü aralarındaki bağın kopmasını istememiştir. Karis kalp, Ezel ise beyindi.
Aile her türlü desteği sağlamıştır. Ezel, sanat tarihi alanında kendini geliştirmiştir; Karis ise tanınan, başarılı bir ressam olmuştur. Annelerinin ölümünden sonra o evden ayrılıp şehirde bir daireye taşınmışlardır.
Ünlü ressam Tony Crackson ile akşam yemeği yiyen iki kız kardeş... Tony, regresyon terapisi uygulayan Azra Metin’in yapacağı terapiden bahsetmeye başlar. Karis'in hoşuna giden bu fikir, Ezel'e mantık dışı gelir.
Aslında bu terapi sayesinde Karis'in aklındaki tüm sorular, cevaplarını bulacaktır. Karis, aslında birden fazla doğmuş bir insandı ya da insan görünümlü bir varlık...
Portaldan geçip gelen iki ruh, önce Ezel’i sonra Karis’i bulacaktı.
Ve sonra… Ne olacaktı sizce?
Türü- Fantastik/Gizem/Regresyon