Zuhurat

Ravza Zeybek
Nisan 2025
Az Kitap

2025 48. kitabı
‘’Aşk bu kadar güzelse kim bilir aşkın sahibi ne kadar güzeldir, değil mi?’’ Birbirini çok seven ama ayrılmak zorunda kalan iki genç; Ömer ve Azize. İkisi de çok üzgün ve ne yapacağını bilemez durumda. Ömer’in yolu Züleyha ile kesişiyor. Azize’yi ise ailesi biriyle evlendirmek istiyor. ‘’Aşk imtihanı zordur, er kişinin işidir.’’ #kervan kitabı ile İstanbul’dan Buhara’ya bir yolculuğa çıkıyoruz. Dünyevi bir aşkla başlayan kitabımız manevi bir aşka dönüşüyor. Bazen başımıza gelenler şer olabilir hayır sanarız, ya da şer sandıklarımız hayır olabilir. Hafızamda uzun süre kalacak türden bir okumaydı benim için. Manevi bir aşk okumak, kendi içinizde bir yolculuğa çıkmak isterseniz okumanızı tavsiye ederim. Bu aslında bir yolculuktan daha fazlası, derin bir arayış.
2025 84. kitabı
Merhabalar Bugün ki kitap yorumum Kervan kitabı. Aşk yolculuğu içinde ilahi aşkı da barındıran bir aşk hikayesi. Romanı kahramanları Azize ve Ömer. İkiside birbirini seven ama ayrılmak zorunda kalan iki aşık. Teyze çocukları. Ömer Azize den ayrıldı diye çok üzgün. İlginç bir olay oluyor ve Ömer kendisini Horasan da buluyor. Burada bir kervan bir yolculuk ve bir kadın. Züleyha ile yolları kesişiyor. Bu karşılaşmada neler yaşanacak. Azize Tekirdağ da yaşıyor. Ailesi artık onu evlendirmek istiyor. Hatta bir evlilik görüşmesi ayarlanıyor. Görüştüğü kişi Cemal. Onunla evlenme kararı alıyor. Düğün günü ise olanlar oluyor. Ömer ile Azize karşılaşacak mı? Devamı kitapta. Kitap beni çok etkiledi. Yazarın anlatımı olay örgüsü gayet akıcıydı. Altını çizerek okudum. Aşk imtihanı zordur. Birde karşılıklı değilse daha ızdırap verici. Bunu bilmek de ayrı zor diyelim. Kitapta dediği gibi aşk imtihanı zordur, er kişinin işidir. Asıl zor olanda aşkın ardında gizleneni bulmaktır. Bazen şer dediğimiz olaylar bizim için hayır olabilir. O yüzden bolca şükretmek gerekiyor. Olanda hayır vardır diyelim. Kaybettiğin yerden kazanırsın çoğu zaman. Öyle işte. Kitapla kalın.
Kervan
2025 24. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2025 22:50
@azyayingrubu Şaban AlıyevŞaban Alıyev @gulsenkelay
2025 25. kitabı
"Yolculuklar, insanı kendine bulduran rahmetten başka bir şey değildi. Zorluğun içindeki acı, insanın ruhuna açılan kapılar gibiydi." Kervan, Ravza Zeybek’in kaleminden dökülen, iç yolculuğun dış yollara karıştığı, geçmişin gölgesinde geleceği arayanların hikayesi… Yazarın güçlü anlatımı, karakter derinliği ve sembolik diliyle; okur bu romanla sadece coğrafyalar arasında değil, duyguların kıyılarında da yolculuk ediyor. Her satırda bir arayış, her durakta bir yüzleşme var. Kervan, sadece bir yolculuğu değil, bir arayışı anlatıyor. Hem fiziksel bir yol hem de içsel bir dönüşüm… ⠀ Bazen bir anne duasında buluyoruz kendimizi bazen bir kervanın suskunluğunda. Her sayfada durup sizi düşündürecek bir eser.