YAVUZ ADIGÜZEL-ABAJUR
"Abajur", Yavuz Adıgüzelin sade, içten ve hayata içerden bakan bir şiir kitabı. Şiirlerinde gündelik hayatın sıradan gibi görünen detayların alıp birer anlam kırıntısına dönüştürüyor. Tıpkı bir abajurun loş ışığında gölgelerle şekillenen bir odadaki sessizliği anlatması gibi, Adıgüzel de kelimeleriyle okuyucunun zihninde dingin ama derin izler bırakıyor.
Şiirlerin genelinde yoğun bir içsel sorgulama, yalnızlık, zamana karşı duruş ve insani kırılganlık ve aşk hissediliyor. Abartidan uzak, yapay imgelerden arınmış bir dille yazılmış olması, kitabı daha da samimi ve içten kılıyor. $air; aşkı, kaybolmuşluğu, geçmişin yükünü ya da bir pencereden dışarı bakan insann sessizlğini anlatırken, okuyucuyu yormadan ama düşündürerek yazıyor.
Adıgüzelin tarzı, modern edebiyatın gündelik dille derinlik kurma geleneğini sürdürürken; bir yandan da duygulara dokunan, karanlıkta kalan yerleri aydınlatmaya çalışan bir abajur gibi çalışıyor. En sevdiğim şiirler:Uyanış,ben,kime,yitik kırmızı,gidemiyorum.
+Kimler Okumalı?
• Yalın ama derin şiirlerden hoşlananlar,
• Günlük hayatın içinden anlam çıkarmayı sevenler, .
• Yoğun imgelerle değil, sade anlatımla duygusal etki arayanlar,
• Gece okumalık, dinginlik veren kitaplar arayanlar için bu kitap oldukça uygun.