Amara'dan İmralı'ya

Alfa Yayınevi
Sıralamalar

2022 4. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2022 19:39
Kitabın arkaki tanıtım yazısında yazarın kitabı "olabildiğince objektif ve yorumsuz" kaleme aldığı yazsa da şurası açık ki yazar Öcalan'dan nefret etmiyor. Bazı kısımlarda neredeyse Öcalan'ı haklı çıkaracakmış gibi yazdığı bile olmuş. Hayatıyla ilgili bilgiler güzel, fotoğraf ve belgeler daha çok olabilirdi. Ama dediğim gibi bir nefret ve suçlama kitabı değil, aksi yönde bir eğilimde yazılmış. Objektif bilgileri süzerseniz iyi bir kaynak.
Abdullah ÖcalanMüslüm Yücel · Alfa Yayınevi · 201453 okunma

Müslüm YücelYazar · 13 kitap
İlk kitabı Kalbimizin Kuyusunda Kardeştir Yaralarımız'ı 1994 yılında yayımladı. Bunu İpek Yolu, Ahuzin ve Ölü Evi adlı şiir kitapları izledi. Ahûzîn Şiir kitabi Çiya Mazî tarafından aynı adla 2008 yılında Kürtçe'ye çevrılmiştir. Yeniülke gazetesinde gazeteciliğe başlayan Yücel, sırasıyla Özgür Gündem,Özgür Ülke, Yeni Politika gibi gazetelerde çalıştı. Yücel'in ayrıca Kürt Basın Tarihi (Tekzip), Kürtlerde Ölüm ve İntihar, Edebiyatta Ölüm ve İntihar, Kürt Basın Tarihi, Evlilik İttifakı- Berdel, Türk Sinemasında Kürtler, Osmanlı- Türk Romanında Kürt İmgesi adlı inceleme kitapları bulunuyor.