Accabadora

İtalyanca
Türler:

2024 57. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2024 18:18
Birbirlerine karşı platonik olan iki tane insanın hikayesi anlatılmış sonuç itibariyle mutlu bitti. Bizim ülkedeki 100 bölümlük dizilerin yönetmenleri örnek alıp okumalı. İki tane ödül almış kitap, hiç şaşırmamak lazım.
AccabadoraMichela Murgia · Erdem Yayınları · 201512 okunma
2025 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 10:18
Accabadora Yazar,tahminimce kendi hayatından da izler taşıyan bu kitabı çok iyi kurgulamış.Evlatlık verilen 6 yasındaki kız çocuğu,biyolojik ailesiyle de ilişkisini sürdürebilirken,zengin ve keyfi olarak terzilik yapan Accabadora ile büyür.Kelime anlamı olarak “ölüm getiren,bitiren “ anlamına gelen bu kelimenin ,neden onu büyüten kadına verildiğini ,genç kız olduğunda anlayacaktır.Anladığında ise,yapılacak tek şeyin herseyi geride bırakarak,yaşadığı kasabayı terk etmek olduğuna karar verdiğinde,”asla ben bu sudan içmem deme”denmiştir kendisine.! Ötenazi konusu ,cok tartışmaya açık ,ancak acılar içinde bitkisel hayatda yaşamayı kim ister?veya bu acıyı bitirmeye kim cesaret edebilir?bu tatlış kitap bittiğinde bu sorular ile başbaşa kalıyorsunuz;yargılamadan hemde!
AccabadoraMichela Murgia · Erdem Yayınları · 201512 okunma

Michela MurgiaYazar · 1 kitap
Michela Murgia, italyan romancı, oyun yazarı ve radyo kişiliğiydi. Campiello Ödülü'nü, Mondello Uluslararası Edebiyat Ödülü'nü ve Dessi Ödülü'nü kazandı ve ltalyan kamuoyunda ötenazi ve LGBTQ+ hakları gibi temalar üzerine konuşan aktif bir feminist ve solcu sesti.