Açelya Çiçeği

Güney Kore

Eski Hikâye
2021 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2021 16:34
İç çekişlerle dolu bir şiir kitabı... Hüzün, ayrılık ve çaresizlik içinde yüzen bu mısralar bazen anlamakta zorluk çekmeme sebep oldu, bazense bir sayfaya yarım saat boyunca bakakalmama... İlginç bir yolculuktu, teşekkürler. Keyifli okumalar
Şiir
Açelya ÇiçeğiGim So-Vol · Agora Kitaplığı · 200524 okunma
·98 syf.·
2020 2. kitabı
O kadar güzel bir şiir kitabı kii.. aşk için, dostluk için, hayat için, ölüm için, özlem için, her duygu ve düşünceye uygun bir şiir var içinde. Kitabı temin etmek maalesef zor, ben ikinci el olarak almıştım. Keşke tekrar yayımlansa..
Açelya ÇiçeğiGim So-Vol · Agora Kitaplığı · 200524 okunma

Gim So-VolYazar · 1 kitap
Gerçek adı Kim Jeong-sik (김정식; 金 廷 湜) olan Kim Sowol, 7 Eylül 1902'de Kuzey Pyong'an Eyaleti, Kwaksan'da doğdu ve 24 Aralık 1934'te öldü. Doğduktan kısa bir süre sonra babası çıldırdı. Bu gerçek şairin erken yaşamını etkilemiş ve sonunda kendi erken ölümüne yol açmış olmalı. Büyükbabası ona klasik Çince öğretti ve on beş yaşında ünlü Osan Ortaokuluna (ayrıca Baek Seok ve Kim Eok'un mezun olduğu okul) girdi. Orada hayatının geri kalanında akıl hocası olarak kalan Kim Eok'un (김억; 金 憶) öğrencisi oldu. Kim 1923'te Japonya'ya gitti, ancak kısa süre sonra Seul'e döndü ve sonraki iki yıl boyunca edebiyat alanında kariyer yapmaya çalışmak için kaldı. Ancak daha sonra memleketine, Dong-a Ilbo gazetesinin yerel ofisinin müdürü olarak çalıştığı Namsai kasabasına döndü. Şiirleri orada görünmeye devam etse de, kaliteleri bozuldu ve Kim'in yaşamı alışılmış içkiye düştü ve 1934'te bildirilen bir intihar oldu. 2007'de, Kore Şairler Derneği tarafından en önemli on modern Koreli şair arasında yer aldı.