Acı Günler - 2

Osman Akdere
2022
Elpis Yayınları

2023 31. kitabı
HERKESE MERHABA OSMAN AKDERE & ACI GÜNLER2 Geçen ay ilk kitabını okuyup çok çok beğenmiştim. İlk kitabımızda 1980 yılı darbe önce yapılanlar, çıkan çatışmalar yüzünden eşini ve sevgililerini kaybeden hamile kalan 4 kadının mücadelesini okumuştum. Nermin, Nesrin, Asuman ve Gülay 2.kitabımızda direk 20 yıl sonrasına gidiyoruz. Eşi Umut'u ve kayınpederi Suphi bey'in intiharından sonra Nesrin ile ortak olup şirketin başına geçer Nermin. Ama Nermin'in oğlu Barış ile başı derttedir. Hukuk Fakültesini bitiren Barış uyuşturucu bağımlısı olup çıkmıştır. Annesinin parasını yiyen, kızlarla düşüp kalkan bir çocuk olmuştur Barış Sevgilisi Kasım'ın ölümünden sonra Kasım'ın babası Nesrin'e çok yüklü miktarda yardımda bulunur. İlk kocasından olan kızı Serpil avukat bir çocukla evlenmiştir. Kasım'dan olan kızı Dilara ise Hukuk fakültesini bitirir. Ve bir zaman sonra Barış ve Dilara sevgili olurlar. Ve Dilara da Barış'ın etkisinde kalıp o da uyuşturucu kullanmaya başlar. (Ki burada bir parantez açıyorum Nesrin ve Nermin'in verdiği ceza ikisine de süperdi) Hüseyin'in kaybından sonra Gülay da babası Hamdi gibi Polis Müdürü olur. Oğlu Mert'i okutup Teğmen yapar. Ama Mert askeriyenin içindeki dinci hocaların örgütüne girip dedesi Hamdi ve annesi Gülay'a düşman olur. Örgüt hocasının isteği üzerine hiç görmediği çocuklu ve dul bir kadınla evlenmeye karar verir. Asuman Ali sinin ölümünden sonra okulunu bitirip mimar olur. Kızını da okuyup inşaat mühendisi yapar ve anne kız birlikte çalışmaya başlarlar. Devletin ihalesi olan Dev inşaat şirketine ortak olurlar. Kardeş gibi olan bu 4 kadın hiç birbirinden ayrılmazlar Acı Günler ilk kitabında eşleri ve sevgilileri üzerine verdikleri zorlu mücadeleyi 20 yıl sonra evlatları için veriyorlar. Ve yine bu 4 kadını çok zorlu mücadeleler
Acı Günler - 2Osman Akdere · Elpis Yayınları · 202211 okunma
Acı Günler 2
2023 59. kitabı
İlk kitabını geçen ay okumuş ve beğenmiştim..Tabii hemen 2. kitabını okumazsam olmazdı.. 2.kitabı yorumlarken ister istemez ilk kitapla ilgili spoiler vermek zorunda kalıyorum.. İlk kitapta 80 darbesi öncesi çatışmalar, kargaşa yüzünden eşini, sevgilisini kaybedip hamile halleriyle tek başlarına kalan 4 kadının mücadelesini okumuştum.. 2. Kitapta 20 yıl sonraya gidiyoruz.. Nermin; Eşi Umut ve Kayınpederi Suphi Bey'in ölümünden sonra şirketin başına geçmiş, Nesrin'le ortak olmuştur. Ama rüşvetçi vakıflarla başı derttedir. Oğlu Barış Hukuk Fakültesini bitirmiş ancak uyuşturucu batağına düşmüştür. Nesrin; Sevgilisi Kasım'ın ölümünden sonra Kasım'ın ailesi ona yüklü miktarda yardımda bulunmuş ve Nermin'le ortak olmuştur. Kızı Serpil evlenmiş, Dilara ise Hukuk Fakültesini bitirmiş okul arkadaşı Barış'a da aşık olmuştur. Barış'ın etkisiyle o da uyuşturucu kullanmaya başlamıştır. Gülay; Kocası Hüseyin'in ölümünden sonra babası Hamdi gibi Polis Müdürü olmuş oğlu Mert'i okutmuş Ordu'da Teğmen yapmıştır. Ama Mert'te ordunun içinde olan sözde dinci hocanın örgütünün etkisine girmiş ve ailesine düşman olmuştur. Hocanın istediği dul ve çocuklu hiç görmediği bir kadınla evlenmeye karar vermiştir. Asuman; Sevgilisi Ali'nin ölümünden sonra ODTÜ'yü bitirip Mimar olmuş, Devlet İhalesi olan Dev İnşaat Şirketine ortak olmuştur. Kızını okutmuş, İnşaat Mühendisi yapmış ve şirketine işe almıştır. Bu dost, sırdaş, kardeş olan 4 kadın birbirlerine daha çok bağlanmıştır.. Ve onları evlatları için yeni, zorlu bir mücadele beklemektedir.. Uyuşturucu ve Devleti ele geçirmeye çalışan sözde dinci bir örgütle ölesiye bir mücadele bekliyor bu 4 cesur kadını. Neler olacak okuyun mutlaka off off ne planlar, ne olaylar. Ben bayıldım bu 4 kadının dik duruşuna, zekasına ve dostluğuna gerçekten
Acı Günler - 2Osman Akdere · Elpis Yayınları · 202211 okunma

Osman AkdereYazar · 4 kitap
Osman Akdere 1954 Çankırı-Çerkeş doğumludur. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe bölümünden mezun oldu. Romanya'daki komünizm bittiğinde Romanya'ya yerleşen Osman Akdere eşinden ayrılmış ve iki çocuğuyla edebiyat çalışmalarına, romanlara Romanya'da devam etmektedir.