Adını Söyle

Dreda Say Mitchell
2025
Eksik Parça Yayınları

2025 80. kitabı
Dreda Say Mitchell olarak bilinen Louise Emma Joseph MBE, İngiliz romancı, yayıncı ve gazeteci. Hapishanede edebiyat ve eğitim çalışmalarına verdiği hizmetlerden dolayı 2020 yılında İngiliz İmparatorluğu Nişanı Üyesi olarak atanmış. Yazarın dilimize çevrilen ilk kitabı Boş Oda’yı okumamıştım. Güvendiğim okurlar da beğenmediklerini dile getirdiler. Ama yazar Tuzak Kapı ile bu tabuyu yıkmış ve vadedileni vermişti. Şimdi de Ryan Carter’la birlikte kaleme aldığı Adını Söyle kitabıyla buluştuk. Kitap, yıllar önce terk edilen ve köklerini bulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediniyor. Ancak Eva’nın biyolojik anne ve babasını arama yolculuğu tehlikeli ve öngörülemez sonuçlar doğuruyor. Onlarca yıldır adaletin ırkçılık anlayışı ve masumiyet karinesi değişmediği için yıllar önce kaybolan siyahi kadınların sessiz çığlıklarına artık genç bir kadın olan Eva sahip çıkıyor. Kurgu tıpkı Müge Anlı’da işlenen konular misali yıllar sonra sonuçlanan kayıp vakalarına benziyor. İçerik her ne kadar güzel olsa da benim açımdan tekdüze ilerleyen, heyecansız bir okumaydı. Kitabın derdi var ama ruhu yok. Değişik ters köşeler, keskin dönemeçler zaten yok. Sonu başından belli olan, dram merkezli bir kayıp arama hikayesi. İlgilisine.. 2025’in kapanış kitabıydı. Tüm arkadaşlarıma sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol okumalı bir yıl dilerim.
Adını SöyleDreda Say Mitchell · Eksik Parça Yayınları · 20253 okunma

Dreda Say MitchellYazar · 1 kitap
Mitchell'in yazarlık kariyeri , ilk romanı Running Hot'u yazmaya başladığı Soho 's Groucho Club'da yaratıcı yazarlık kursunda başladı . İlk çıkışı, 2005 yılında Memorial John Creasey Dagger, CWA ödülüne layık görüldü ; bu, ilk kez bir Siyahi İngiliz yazarın bu ödülü almasıydı. O zamandan beri, uluslararası en çok satan psikolojik gerilim filmi Spare Room da dahil olmak üzere çoğu yazar ortağı Tony Mason ile birlikte on yedi suç kitabı yazdı . Lee Child işini şöyle anlatıyor: "Olabildiğince iyi. Mitchell, İngiliz kurgusunun en parlak yeni sesi." Gangland Girls Crime dizisi, Amazon'da 1 numaralı suç dizisi oldu. Ayrıca bir Hızlı Okuma yazmıştır.Okuma Ajansı, ulaşılması zor topluluklar arasında okuma becerilerini geliştirme çabalarının bir parçası olarak. National Book Awards , Index on Censorship Awards ve The John Creasey Dagger'da jüri üyeliği yaptı . Avrupa'nın en büyük suç festivali olan Harrogate Theakston Suç Kurgu Festivali'nin 2011 başkanıydı. Mitchell ve Mason , 2019'da Sky Arts'ın çığır açan Arts50'nin bir parçasıydı .