Kendini ve Başkalarını Bağışlama Sanatı

Aslı Bugay Sökmez
Mart 2025
Nobel Yaşam Yayınları

Aslı Bugay SökmezYazar · 1 kitap
Solvera Psikoloji Enstitüsü’nün kurucusu Prof. Dr. Aslı Bugay Sökmez, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde, bütünleşik doktora eğitimini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında tamamlamıştır. Florida State Üniversitesi Aile Enstitüsü’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunduğu süreçte, “Sağlıklı Romantik İlişkiler” ve “Affetme” konularında uluslararası projelerde görev almıştır. “Türkiye’de Kadına Yönelik Tutum ve Nedenleri” başlıklı araştırması ile Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi (KOÇ-KAM) tarafından Proje Ödülü’ne layık görülmüştür. Portekiz’de düzenlenen Information Integration Theory and Functional Measurement Konferansı’nda ise “En İyi Sunum” ödülünü almıştır. İngiltere’deki Grief Recovery Institute’ten “Yas Uzmanlığı” eğitimlerini tamamlamış; EMDR Avrupa Akredite Terapisti unvanını almıştır. Ayrıca “Çocukluk Travması ve Alkol Kullanımı” konulu klinik psikoloji yüksek lisansına sahiptir. Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile ve Evlilik Terapisi, Imago Çift Terapisi, Cinsel Terapi, Pozitif Psikoloji ve Şema Terapi gibi çok sayıda psikoterapi yaklaşımında kapsamlı eğitimler almıştır. Şu anda Kıbrıs Aydın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Sökmez; affetme, ruminasyon, eşli ruminasyon ve okul ikliminin psikolojik etkileri üzerine Türkiye’de öncü çalışmalar yürütmektedir.