Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürkün Akıllı Projeleri

Akl-ı Kemal 5.Cilt

Sinan Meydan

Akl-ı Kemal 5.Cilt Gönderileri

Akl-ı Kemal 5.Cilt kitaplarını, Akl-ı Kemal 5.Cilt sözleri ve alıntılarını, Akl-ı Kemal 5.Cilt yazarlarını, Akl-ı Kemal 5.Cilt yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Prof Philipp Schwartz
Schwartz'ın Türkiye'yi "Batı'nın pisliğinin bulaşmadığı harika bir ülke" diye tanımlaması çok önemli ve ince bir görüştür. Gerçekten de Atatürk Türkiyesi böyle bir ülkedir: Her şeyden önce Batı emperyalizmini yenmiş bir ülkedir ... Batı'nın Yahudi düşmanlığı, ırkçılık gibi " pisliklerinin" bulaşmadığı tertemiz bir ülkedir Türkiye ...
Sayfa 252 - İnkılap Yayınevi 1. Baskı 2014Kitabı okudu
"Bizi kurtaracak olan yine biziz."
"Bizi yabancı dahiler bile kurtaramaz, bizi kurtaracak olan yine biziz. Yabancıların görüş ve düşüncelerinden yararlanabiliriz, ama bunu yaparken de çok dikkatli olmalıyız, "
Sayfa 247 - İnkılap Yayınevi 1. Baskı 2014Kitabı okudu
Reklam
Yabancı dil öğretimi başka , yabancı dille eğitim-öğretim başka ..
Atatürk üniversite öğrencilerinin mutlaka birkaç yabancı dil hilmelerini istemiştir. Ancak bugün üniversitelerimiz yabancı dille eğitime geçmiştir. Ancak doğrusu, yabancı dille değil, anadilde eğitim yapılması bunun yanında yabancı dil öğretilmesidir. Yabancı dil öğretimi başka şeydir, yabancı dille eğitim-öğretim çok daha başka şeydir.
Sayfa 244 - İnkılap Yayınevi 1. Baskı 2014Kitabı okudu
Hayat zaten musikidir
Hayatta musiki lazım değildir çünkü zaten hayat musikidir musiki ile alakası olmayan mahlukat insan değildir. Eğer mevzubahis olan hayat insan hayatı ise musiki behemal vardır. Musikisiz hayat zaten olamaz. Musiki hayatın neşesi, ruhu süruru ve her şeyidir. -Mustafa Kemal Atatürk
600-700 yıl sanattan; resim­den, heykelden uzak kalmış olmanın etkisiyle olsa gerek, Ata­türk heykellerini “put” sanırlar! Atatürk’ü sevenlerin Atatürk heykellerine “tapındığını”, Allah’a değil Atatürk’e inandıklarını düşünenler bile vardır içlerinde! O nedenle zaman zaman Ata­türk heykellerine saldırırlar, kırarlar, böylece Allah’ın sevgisini kazanacaklarını sanırlar!
Geçmişten ders alıp geleceğe bakmak yerine, geleceği geçmişte arayan bir zihniyetin varacağı yer de tam burasıdır.
Reklam
Aklın özgür olmadığı yerde her şeyden önce yaratıcılık or­taya çıkmaz. Yaratıcılığın ortaya çıkmadığı yerde de sanat ge­lişmez. Sanatın gelişmediği; yazınsal, işitsel, görsel estetik duy­gusunun olmadığı yerde ise düşünsel zenginlik, derinlik, incelik olmaz; dolayısıyla böyle bir ortamda bilim de gelişmez.
Atatürk nasıl ki müzik çalışmalarıyla Türk Halk Müziği’nden beslenen Batı tekniğiyle işlenen Ulusal Türk Müziği yaratmak istemiş ise; tiyatro-opera-sinema çalışmalarıyla da Türk tarihinden, Türk kültüründen beslenen, Batı tekniğiyle işlenen Ulusal Türk Tiyatrosu-Operası-Sineması yaratmak istemiştir. Hep söylediği gibi ulusal kültürü işleyip çağdaş/evrensel uygarlığa (kendi ifadesiyle tek uygarlığa) katkıda bulunmak istemiştir.
“Cumhuriyetin başlarında mevcut olan sağlam eğitim anlayışından maalesef ki çok uzaktayız.” Prof.İlber Ortaylı
Çocuklarımıza ve gençlerimize görmekte olduğu tahsilin her ne olursa olsun her şeyden evvel : Türkiye’nin istiklaline, TBMM’ ye ve hükümetine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.
33 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.