İnsanlık gönüllü olarak kendini bu konuma yerleştirmişti, kendisi için yapamadığında ona yaşam nefesi sağlaması için Nostromo gibi küçük teneke tanrılara güvenmişti.
Astsubay Ripley'in daha fazla özdenetime ihtiyacı vardı. Ham rokoko düşünceleri, farkına varmanın hemen altında, dokunulmayı bekliyordu. Biraz daha çaba, daha yoğun bir öz-tanıma ve oldukça iyi bir profesyonel hayalperest olabilirdi. Ya da ara sıra öyle düşünüyordu
Acil durum devam etseydi, herkesin huzuru için daha iyi olabilirdi. Işıklar ve elektrik geri geldiğinde ve birbirlerine boş boş bakmaktan başka yapacak bir şeyleri olmadığında, köprüdeki beş kişi giderek daha fazla huzursuzlanmaya başladı. Uzanıp dinlenecek yer yoktu. Tek katlı bir koşucu, güvertedeki tüm mevcut alanı kullanırdı. Bu yüzden istasyonlarında moping yaptılar, oto şefin püskürttüğü aşırı miktarda kahveyi içtiler ve lanet olası meşgul beyinlerinin şu anki tatsız duruma konsantre olmasını engelleyecek bir şeyler düşünmeye çalıştılar. Geminin dışında, muhtemelen yakınlarda ne olduğunu yüksek sesle tahmin etmemeyi seçtiler.
Hepsinin arasında Ripley, o özel potansiyele sahip olmaya en yakın olanıydı. Biraz yerleşik bir rüya yeteneği ve arkadaşlarından daha fazla hayal gücü esnekliği vardı. Ancak gerçek ilhamdan ve prodreamer'ın karakteristik özelliği olan güçlü düşünce olgunluğundan yoksundu.