Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Alman Sosyolojisinin Felsefi Tarihi

Frédéric Vandenberghe

Alman Sosyolojisinin Felsefi Tarihi Gönderileri

Alman Sosyolojisinin Felsefi Tarihi kitaplarını, Alman Sosyolojisinin Felsefi Tarihi sözleri ve alıntılarını, Alman Sosyolojisinin Felsefi Tarihi yazarlarını, Alman Sosyolojisinin Felsefi Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hobbes'un meşhur doğa durumuna, yani ''herkesin herkesle savaşı''na bitmek bilmez bir korku ve şiddetli ölüm tehlikesi hükmeder ve burada dayanıklılık ve hilekarlık başlıca erdemler olup '' insan ömrü yalnız, yoksun, hayasızca, hayvanca, kısa sürer.''
Sayfa 47 - Ayrıntı Yayınları, Çeviren: Vefa Saygın ÖğütleKitabı okudu
Sosyolojinin günümüzde krizde olduğu yaygın olarak kabul edilir; oysa bana sorarsanız sosyoloji hep krizdeydi.
Sayfa 39 - Ayrıntı Yayınları, Çeviren: Vefa Saygın ÖğütleKitabı okudu
Reklam
Dolaysızlık, şeyleştirici sosyal yapıların yabancılaştırıcı/yabancılaşmış işleyişini normalleştirir, meşrulaştırır ve pekiştirir.
Sayfa 36 - Ayrıntı Yayınları, Çeviren: Vefa Saygın ÖğütleKitabı okudu
Yabancılaşmış özne güçsüzdür (özgürlük yitimi); ama bundan da öte, kendi etrafında ve kendi üzerinde olup biten hiçbir şeyin anlamını anlamaz (anlam yitimi).
Sayfa 35 - Ayrıntı Yayınları, Çeviren: Vefa Saygın ÖğütleKitabı okudu
Hakikat insan yapımıdır.
Sayfa 32 - Ayrıntı Yayınları, Çeviren: Vefa Saygın ÖğütleKitabı okudu
İnsanlar, toplumun doğal bir olgu ya da Tanrı'nın bir lütfu olmadığının, tam tersine kendi yaratıları, kendi eylemlerinin bir sonucu olduğunun farkına varır hale geldiler.
Sayfa 17 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Dünyanın mevcut halinin oldukça endişe verici ve iç karartıcı olduğunu reddetmek gibi bir niyetim yok. Avrupa'ya bakın! Türkiye'ye bakın! Suriye'ye bakın! Fakat griyi siyaha boyamak da bize pek yardımcı olmayacak. Doğrudur teknokapitalist dünya, Max Weber'in Protestan Ahlakı'nın son sayfalarında açıkladığı üzere, bir ''demir kafes'' haline geldi; fakat bunu sebebi tam da bir kez daha ''zor zamanlardan'' geçiyor olmamız ve dünya üzerinden küçük bir pencere açmaya ve kafesteki varlığımızı aydınlatmak için biraz ışık ve rengin içeri girmesine ümitsizce ihtiyaç duyuyor olmamızdır.
Sayfa 9 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Şeyleşme teorisi, teşhis koyma niyeti taşıyan kapsayıcı bir teori olarak, cemaat yitimine (anomi), anlam yitimine(büyübozumu) ve özgürlük yitimine ( tahakküm ) sebep olan sistemik metalaşma, sömürü ve yabancılaşma süreçleri ile modern benliğin yabancılaşması biçiminde fenomenolojik tanım arasında bağ kurar.
Sayfa 9 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Marksizm'in ölümü, seksenlerin bir yerinde gerçekleşti.... Marksizm artık ''zamanımızın aşılmaz ufku'' değil.
Sayfa 8 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu