Alparslan

Temmuz 2019
Güz Yayınları

2024 39. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 16:10
Selam kitapdostlarım Bugün size okurken göğüsümün kabardığı, iyiki bu milletin torunuyum dediğim bir kitapla geldim #alparslan Türklüğün başlangıcı olan Malazgirt savaşının kahramanı evet Türklüğün başlangıcı dedim çünkü Malazgirt savaşı tam olarak kitapta bu şekilde anılıyor. Kitabımız Alparslan'ın hayatını, savaşlarını, zaferlerini, sınır ilişkilerini, ölümünü ve ölümünden sonraki bazı olayları anlatıyor. Beni en çok etkileyen iman gücü oldu. Savaşın zamanını cuma gününe ve tamda namazdan sonra dua edilirken yapılmasına karar veriyor Alparslan ve bu iman sevgisiyle karşılarındaki iki kat düşmanı alt ediyorlar. Alparslan öyle bir padişahtı ki düşmanına merhameti ile bilinirdi. Adaleti her zaman önce tutardı. İşte böyle imanı kuvvetli, cesur , merhametli liderimizin torunlarıyız. Ne mutlu ki bize Türk doğduk,Türk yaşıyoruz
AlparslanAhmet Demir · Güz Yayınları · 201945 okunma
2022 4. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2022 20:38
Kitabı genel olarak beğendim. Yalnız dili biraz akıcı gelmedi. Kitabın ilk yarısı Alparslan dan bahsediyor, diğer ikinci yarısı ise dönemde olan olaylardan bahsediyor. Yüzeysel öğrenmek için yeterli bence. Araştırma okumak isteyenler okuyabilirler. Tavsiye ederim.
Tarih
AlparslanAhmet Demir · Güz Yayınları · 201945 okunma