American Tabloid

İthaki Yayınları
Sıralamalar

2017 18. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2017 21:26
Sayfa sayısı gözünüzü korkutmasın. Kitabın akıcı ve anlaşılır bir dili ve sürükleyici bir konusu var. Kennedy suikastının yanı sıra Domuzlar Körfezi çıkartması hazırlıkları gibi tarihi ögeleri de içinde barındırdığı için zevkle okumuştum. Tavsiye ederim, iyi okumalar..
American TabloidJames Ellroy · İthaki Yayınları · 201310 okunma
2022 27. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2022 00:00
Kitabın konusu ABD başkanı JFK suikastinin perde arkası. Mafya-Siyaset-Polis üçgeninde derin devlet komplo ve şantajlarını küfürlü bir dille ve telgraf yöntemi ile anlatıyor kitap. Yarım cümleler çok fazla. Adeta film senaryosu gibi. Küfür her sayfada.
American TabloidJames Ellroy · İthaki Yayınları · 201310 okunma

James EllroyYazar · 4 kitap
Dünya çapında kitapları en çok satan polisiye yazarlarındandır. "Telegraf benzeri" yazım tarzıyla tanınır. Bu tarz, yazarın, gerekli sayılabilecek kimi sözcükleri yazmamasına ve cümleleri parçalamasına dayanır. Kitapları, kara mizahı ve Amerikan otoriterliğinin tasvirleriyle dikkat çeker. Anlaşılması güç hikâyeleme tarzı ve acımasızlık derecesinde kötümser bakışı da, yazarın diğer önemli özelliklerindendir. Ellroy'a, "Cinayet Yazarlığının Şeytani Köpeği" ("Demon Dog of American crime fiction") yakıştırması yapılır. Kitaplarından birinin Türkçe baskısı da, bu adla yapılmıştır. (Cinayet Yazarlığının Şeytani Köpeği: James Ellroy) Ayrıca, yazarın kimi kitapları sinemaya uyarlandı