Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

On Bin Yıldır Eş, Anne, Tüccar, Kraliçe

Anadolu'da Kadın

A. Muhibbe Darga

Anadolu'da Kadın Gönderileri

Anadolu'da Kadın kitaplarını, Anadolu'da Kadın sözleri ve alıntılarını, Anadolu'da Kadın yazarlarını, Anadolu'da Kadın yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bereketli ve Her Şeye Hakim
"Kadın bedeninin genişleyip tekrar küçülebilmesi, yeni bir bedeni içinden çıkarabilmesi, belirli dönemlerde kanayan bedeninin ölmemesi, aksine sürekli yenilenmesi mucizeviydi."
Sayfa 43
360 syf.
·
Puan vermedi
Teşekkür
Tez çalışmam olan ‘’ Anadolu’da Geç Koloni Dönemi Damga Mühür Konuları ‘ üzerinde araştırmalar yaparken rastladığım ve değerli hocalarımın da tavsiyesiyle okuduğum
Anadolu'da Kadın
Anadolu'da Kadın
koloni dönemi içerinde kadının yeri, kadın için yapılan ticaretin önemi ve kadın için ticaretin ne anlam ifade ettiği hakkında aklımda yeni sorular ve sorulara değerinde cevaplar bulabildiğim için müteşekkir olduğum bir kitap.
Anadolu'da Kadın
Anadolu'da KadınA. Muhibbe Darga · Yapı Kredi Yayınları · 201321 okunma
Reklam
Kadınla erkek arasında, ‘birbirine üstün gelme’ mücadelesi değil, koşulların gerektirdiği bir dayanışma olmalıdır. Neolitik çağların bütün ‘anaerkil’ toplumlarının inanç merkezinde yer alan ‘Ana Tanrıça’ ile insanlar arasındaki ilişkinin, ‘kulluk’ mantığında değil, sevgi ve şükran duygusundan kaynaklandığı düşünülüyor. Anadolu'da Kadın, A. Muhibbe Darga
Çağının Sami toplumlarında görülmeyen bu hak ve özgürlük, kadına Anadolu’da tanınıyor, boşanmış bir kadın özgür iradesiyle, kendi seçeceği erkekle evlenme hakkına sahip olabiliyor.
Sayfa 112Kitabı okudu
Sanki 4000 yıl evvelki kadınla günümüzü yaşıyoruz! Anadolu’nun bu çağdaki kadınları bugün olduğu gibi sömürülüyormuş!
Sayfa 100Kitabı okudu
İlkel dediğimiz insanlar 21. yüzyıl insanından daha modernmiş :(
Kadınla erkek arasında, ‘birbirine üstün gelme’ mücadelesi değil, koşulların gerektirdiği bir dayanışma olmalıdır. Neolitik çağların bütün ‘anaerkil’ toplumlarının inanç merkezinde yer alan ‘Ana Tanrıça’ ile insanlar arasındaki ilişkinin, ‘kulluk’ mantığında değil, sevgi ve şükran duygusundan kaynaklandığı düşünülüyor.
Reklam
Başlangıçta kendi neslini ‘yaratan’ olarak en yakınındaki kadını kutsadı. Kadın yani ‘ana’ olan doğuran dişi cins, hem yeni nesle can veriyor, hem de her türlü besin kaynağının son derece zor elde edildiği yaşam şartlarında göğüslerinden akan süt ile mucizevi bir şekilde hazır besin üretebiliyor, bununla dünyaya getirdiği insanı besleyip büyütebiliyordu. Kadın bedeninin genişleyip tekrar küçülebilmesi, yeni bir bedeni içinden çıkarabilmesi, belirli dönemlerde kanayan bedenin ölmemesi, aksine sürekli yenilenmesi mucizeviydi. Kadının doğuştan gelen bedensel farklılıkları, erkek bedeninin yalın özellikleri karşısında daha üstün olduğunu gösteriyordu. İnsanlığı yaratanın ‘ana’ yani doğuran kadın olarak görülmesi çok normaldi. Ana Tanrıça kültüyle ilgili ilk inanç sistemi böylece ortaya çıktı.
360 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
24 günde okudu
Kitap Paleolitik dönemde Anadolu'da kadından başlıyor, Roma dönemine kadar getiriyor. Kadının Anadolu topraklarındaki serüvenini görüyorsunuz. Detaylı ve geniş kapsamlı bir çalışma. Bölüm sonlarında Darga değerlendirmeler de bulunmuş. Hititler de kadın önemli kraliçeleri başta olmak üzere detaylı bir şekilde verilmiş durum da, Puduhepa gibi sadece kitabı okumadan önce Hitit siyasi tarihi hakkında bilginiz olması gerektiğini düşünüyorum.
Anadolu'da Kadın
Anadolu'da KadınA. Muhibbe Darga · Yapı Kredi Yayınları · 201321 okunma
Bir çok tarih araştırması,geçmişin büyük simaları olan erkeklerin dünyasını ortaya çıkarmak amacıyla kaleme alınmıştır.Bu çeşit incelemelerde yer yer ortaya çıkan kadın figürü de esas konu olan erkeğin annesi,kızkardeşi,karısı,sevgilisi ya da kızıdır.Böylece kadın,yine erkeğe bağlı,onu şekillendiren veya tamamlayan bir yan figür niteliğinde tarih sahnesine yansımaktadır.