Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi

Murat Tunalı

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi Gönderileri

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi kitaplarını, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi yazarlarını, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ortalama bir insan gözünü hayatı boyunca 300 milyondan fazla kırpar (bu sayının bayanlarda daha fazla olduğu söylenir)
Sayfa 77 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Okula başlamamış bir çocuktan ağaç resmi yapmasını isteseniz size rengarenk meyveleri olan oldukça yaratıcı bir hayal gücüyle ağaç resmi yapar. Bu resmi hayal gücünün ağırlıklı kullanıldığı sağ lobu kullanarak tasarlar. Okula başlayan ve bu yeteneğini ezberci sistem karşısında yitiren öğrenci ise size ancak standartlara dayalı okuldaki çam ağaçlarının resmini yapar. Sıradan ve sade çam ağaçları. Bunun nedeniyse sol lobda belli standartlardaki referans bilgilerini kullanarak yapmasıdır.
Sayfa 76 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sağ beyin matematikseldir. Görüntülerle düşünür, yüzleri hatırlar, vücudun sol tarafını kontrol eder. Sol beyin ise verilerle hareket eder. İsimleri hatırlar ve kelimelerle düşünür.
Sayfa 75 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
İnsan vücudunda 500 bin dokunma detektörü 200 bin ısı detektörü ve 4 milyon acıya duyarlı olan bir ağ sürekli olarak beynin ilgili birimlerine bilgi aktarmaktadır. Beynin 1 cm²'sinde, 1 trilyon bağlantılı 100 milyar nöron bulunmaktadır. Bu nöronlar arasında saniyede 10 milyon kere uyarı gerçekleşmektedir. Prof. Dr. Mark Rusonweig'e insan beynine saniyede 10 yeni bilgi yüklense ve bu bir ömür sürse bile ancak hafızanın yarısından azını doldurulabileceğini belirtir. İnsan beyni kesinlikle yorulmaz. Seminerlerde sıkça sorulan bir sorudur: "Beyin yorulur mu? Beyin ka- panma düğmesi olmayan televizyon gibidir. Sürekli görüntülerle, seslerle çalışır, durur. Bunu engellemek isteseniz de yapamazsınız. Uyurken bile çalışmaya devam eder. Rüya görmek bile beynin işidir. 7 gün 24 saat sadık bir köle gibi çalışır durur. Gözler ve başka organlarımız kas sistemiyle çalıştığı için yorulur fakat beyin elektrokimyasal sistemle çalışır. Bu nedenle yorulmaz.
Sayfa 75 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Her gün milyonlarca vücut hücresi ölür fakat yerine yenisi üretilir. Fakat beyin hücreleri vücut hücrelerine göre daha az ve yavaş ölür. Yerine de yeni bir hücre üretilmez. Bu nedenle 70 yaşında bir adam çocukluk hatıralarını kolayca hatırlar.
Sayfa 73 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Beyinde büyük bir şehri kurmaya yetecek potansiyelde atom enerjisi mevcuttur.
Sayfa 73 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hızlı Okuyucu Kelime Ülke 1. Sean Adam 3.850 ABD 2. Kjetil Gunnarson 3.050 Norveç 3. Vanda North 3.000 İngiltere 4. Cris Van Aken 2.520 Hollanda 5. Mithymna Corke 2.100 Hollanda 6. Luc Van Hof 1.906 Hollanda 7. Michael J.Gelb 1.805 Hollanda 8.Cinnamon Adam 1.782 ABD 9. James Longworthn 1.750 ingiltere 10. Frank Van der Poll 1.650 Hollanda
Sayfa 50 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Hız dikkati artırıyormuş!
Nasıl olur mümkün değil!" diyebilirsiniz. İnsan beyninin bir dakikada 500-600 kelimelik bir devinimi söz konusudur. Yani ortalama 600 kelimeyi bir dakika içinde alıp anlama çevirebilir. Normal bir okuyucu bu kapasitenin ancak 1/3'ünü doldurur. Geriye kalan boşlukta beyin ne yapıyor dersiniz. Yani boşluğu nasıl dolduruyor? Cevabı basit belki bu satırları bile okuyorken şu an yapıyorsunuzdur. Elinizde kalem çevirir, ayağınızı sallar ve ya elinizle ritim tutarsınız. Gözünüz satırlarda dolaşır fakat aklınız başka yerlerdedir. Sonra da “ya ben bu satırlara ne zaman gel- dim?" dersiniz. Beyin, siz 600 kelimelik boşluğu dolduramadığınız için kendine meşguliyetler buluyor. Dolayısıyla da dikkatiniz okuduğunuz metinden uzaklaşıyor.
Sayfa 40 - Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Nerede olduğunuzu bilmezseniz nereye varacağınızı da bulamazsınız.
Normal bir insan her gün ortalama 11.300 litre oksijen solumaktadır. Vücuda alınan bu oksijenin %20’sini beyin kullanmaktadır.
228 öğeden 151 ile 160 arasındakiler gösteriliyor.