Anne Terliği

Timaş Çocuk Yayınları
9786256581944

2025 85. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2025 16:29
merhaba kitap dostlarım 128 sayfalık bir çocuk kitabının sonuna geldim. Cuma günü koşarak yanıma gelen öğrencim "öğretmenim siz çok kitap okuyorsunuz size kitap getirdim okuyun geri verin" () diyince okudum ben de .. Kitapta anne olarak kullandığımız o kadar çok cümle var ki - nereye koyduysan ordadır. - akşam yatmaz sabah kalkmaz - içine atlet giymezsen böyle olur - evde yapsam yemezsin - hep telefonla oynamaktan oluyor Çocukların dikkatini çeken eğlenceli bir kitap Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla okutabilirsiniz. Kitapla kalın dostça kalın
·128 syf.·
2025 23. kitabı
Sanırım aramızda küçükken anne terliği ile iki şaplak yemeyenimiz yoktur. Okurken kahkahalar attığım bir kitaptı. Anılarım canlandı desem yeridir. Anlatım dili hoş ve keyifli bir kitap olmuş. Bizim zamanımızda neden böyle kitaplar yoktu acaba.
2025 15. kitabı
Anıl Basılı’nın çocuk kitaplarını çok severim ve şimdiye kadar okuduklarımı önermişimdir ancak en sevemediğim ve keyif almayarak okuduğum kitabı oldu. Tasarımı başlığı beklentiyi yükseltiyor ama çok çok farklı ele alınmış oysa içindeki başlıklar başlı başına klasikleşmiş “anne” sözlerinden mükemmel fikirler çıkabilirdi.
2025 20. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2025 00:33
Kitap çıkar çıkmaz sabredemedim hemen aldım.Anıl ne yazsa okurum.Sıcacık bir hikaye bizi kucakladı yine.Dostluğun,ailenin dayanışmanın önemini mizahi bir dille anlatan çocukların bayılacağı bir kitap olmuş.Ben öğretmen olarak severek okudum tüm öğrencilere ve çocuk edebiyatı severlere keyifle öneririm.Kitabın ucu açık bittiğine göre ikiside gelecek.
2026 9. kitabı
Anne terliği kitabı gerçekten güzel ve komikti. Hem de annesiz çocuklar için yazılmış olması bence kitabı daha da güzel yapıyor . Annesi kalbinde olan tüm arkadaşlarıma buradan sesleniyorum; SİZ YANLIZ DEĞİLSİNİZ!!!
2026 9. kitabı
Okudum bitti... Cocuk yazarı olan Anıl Basılı 'nın kitaplarından biri... Kızımla beraber okuduk... Tam aile kitabı... Kitapta şaşkın üç kardeş ve komşuları Sirkenaz'ın başından geçiyor... Sirkenaz en sevdiği kilitli odasını yakın arkadaşlarına açıyor ve olaylar buradan başlıyor... Darda kalan Sirkenaz Somurtkan Hala ve Uyanık 'tan yardım istiyor ve olaylar böyle tatlı bir başlangıca doğru yol alıyor...
Okurken Kahkaha Atacağınız Kitap
2026 3. kitabı
2. sınıfa giden oğlum okuduğu için okudum. O kadar eğlenceli bir dili var ki okumaktan inanılmaz keyif aldım. Anıl Basılı artık radarıma girdi, nerede karşıma gelirse okurum. Okuyun okutturun :) Anıl Basılı
NE KATTI...
2025 18. kitabı
Öğretmenim, çok satanlarda görüp tavsiye ettim. Alıp okuyan çocuklardan birinden alıp okumaya çalıştım! Ve artık hiçbir zaman hiçbir çocuğa tavsiye etmeyeceğime karar verdim. Kendi çocuğuma da okutup zaman kaybettirmeyeceğim. Çocuğa katacağı hiçbir şey yok. Kurgusu sıkıcı ve saçma. Alıp okuyan öğrencimden de aynı dönütü aldım maalesef. Okurken kitap bir an önce bitsin diye bekledim. Çünkü hiçbir merak unsuru, hiçbir değer yok, BENCE! Yazar ortaya bir eser çıkarmış evet, sağ olsun ama bu kitap çocuğa ne katabilir ki diye düşünmeden edemedim...
2026 27. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 18:23
Hikaye sınavı için seçtiğim bir çocuk kitabı çok beğendiğim söylenemez fakat aile sevgisini , dostluğun önemini anlatan sıcak samimi bir kitaptı. "Belki de o ödülü hiç tanımadığı annesinden, ona ait hiçbir şeye sahip olmadığı için kazanmıştı." Bu cümle yüreğimi acıttı diyebilirim .
2025 122. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 21:27
Sirkenaz, anne terliği fırlatma ödülünü almış ve diğer ödülleriyle birlikte bir odada gizli tutmuş. Arkadaşları Leyla, Helva ve Süheyla kardeşlere gösterdiği gün tekrar fırlatıp terliği kaybetmiş. Terliği bulması İçin de Somurtkan Hala’ yı çağırırlar. O da torunu Uyanık’ la gelir. Birlikte hesaplama yapıp kampa giderler. Orada bulacaklarından eminler. Köpeği Bitirim terliği bulur getirir. Sirkenaz durur mu? Halaya nasıl fırlattığını göstermek için tekrar atar, nasıl olsa Bitirim getirir düşüncesiyle ama Bitirim uyuklar. Kardeşler de terliğin peşinde koşarken yere kapaklanır… Sirkenaz’ I halası büyüttüğü için hayatımızda duyup duyabileceğimiz tüm anne sözleri onun ağzından tekrarlanmış: “ Atlet giymezsen hasta olursun; gece yatmaz, sabah kalkmaz…” gibi.

Anıl BasılıYazar · 11 kitap
1991 yılında İstanbul’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik (2015) mezunu. Bir yanı hep çocuk… Gittiği ülkelerden, antika dükkânlarından eski oyuncakları topluyor. Pin koleksiyonu var. Bir çocuğa en güzel hediyenin kitap olduğunu düşünüyor. İstanbul’da, köpeği Dali ile birlikte yaşıyor.