Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anne ve Babaya Karşı Davranış Fıkhı

Mustafa İbn el-Adevi

Anne ve Babaya Karşı Davranış Fıkhı Sözleri ve Alıntıları

Anne ve Babaya Karşı Davranış Fıkhı sözleri ve alıntılarını, Anne ve Babaya Karşı Davranış Fıkhı kitap alıntılarını, Anne ve Babaya Karşı Davranış Fıkhı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Güvenli vakitlerde Allah'ı tanıman, sıkıntılı vaktinde Allah'ın seni tanımasına sebep olur.
Reklam
İmam Ahmed (Ra) hasen bir senedle, Bureyde' den (Ra) rivayet eder. Dedi ki: Rasûlallah (sallallahu aleyhi ve sellem) in yanında oturuyordum. Onu şöyle derken işittim: Bakara suresini öğreniniz. Onu almak bereket, onu terk etmek ise pişmanlıktır. Tembel kişiler onu alamazlar." Sonra bir müddet durdu. Sonra dedi ki " Bakara ve Al-i İmran surelerini öğreniniz. Kıyamet gününde sahiplerini tıpkı bulut gibi ya da gölgesi olan bir yer veya kuş sürüsü gibi gölgelendirirler. Kabir yarıldığı vakit Kur'an, hali değişmiş olan bir kişi misali arkadaşıyla karşılaşır. Ona "Beni tanıdın mı?" diye sorar. "Hayır tanımadım" cevabını verir. Der ki " Ben senin arkadaşın Kur'an' ım. Gündüzleri seni susattırmış, geceleri seni uykusuz bırakmıştım. Bugün her ticaret sahibi ticaretinin peşindedir. Sen ise en büyük ticaretin arkasındasın... Sağ eline mülk, sol eline ebedilik verilir. Başına vakar tacı konur. Anası ve babasına dünya insanlarının paha biçemeyecekleri güzel elbiseler giydirilir. Derler ki " bu elbise bize niçin verildi?" Bu elbise çocuğunuzun Kur'an' ı öğrenmesi sebebiyledir.Sonra ona denir ki: Oku ve cennetin odalarında ve derecelerinde yüksel. Bu kişi Kur'an okudukça cennette yükselmeye başlar." Hamd Âlemlerin rabbi olan Allah'a aittir.
Sayfa 170Kitabı okudu
" İbrahim'in babası için bağışlanma dilemesi, yalnızca ona verdiği bir söz dolayısıyla idi. Kendisine, onun gerçekten Allah'a düşman olduğu açıklanınca ondan uzaklaştı. Doğrusu İbrahim, çok duygulu, yumuşak huyluydu." (Tevbe,114)
Ana babaya şefkat etmek
Salih evlat ana babaya şefkat eder. Babası kâfir olsa dahi onun için hayır ister ve hidayete ermesini diler. "Kitap'ta İbrahim'i de zikret. Gerçekten o, doğruyu söyleyen bir peygamberdi. Hani babasına demişti. Babacığım, işitmeyen, görmeyen ve seni herhangi bir şeyden bağımsızlaştırmayan şeylere niçin tapıyorsun? Babacığım, gerçek şu ki, bana, sana gelmeyen bir ilim geldi. Artık bana tâbi ol, seni düzgün bir yola ulaştırayım. Babacığım, şeytana kulluk etme. Kuşkusuz şeytan, Rahman olan Allah'a başkaldırandır. Babacığım, gerçekten ben, sana Rahman tarafından bir azabın dokunacağından korkuyorum, o zaman şeytanın velisi olursun." ( Meryem/41-45)