Arafta kalmak deyimi vardır. Cennet ve Cehennem arasında kalmış bir ruh ya da kalbin ve beyninin arasında kalmış bir kişi.
Bu kitap aşık olduğu kişiye yazılan şiirlerden oluşuyor. Karşı taraf sevmese de o ona aşık. Ve adam arafın tam orasında. Beyni seni sevmiyor bırak işte derken; kalbi çırpınırcasına sevgi için atıyor. Peki bu oyunu kim kazanacak?
Şiirlerin dili anlaşılır. Sizi yoracağını sanmıyorum. Şiirlerin içinde sevgiliyi geri çağırma, sevgiliye olan sevgi ve ayrılık konuları işlenmiş. Sevgiliye doğru kanat çırpmak isteyen ona dünyanın her rengini tanıtmaya çalışan biri.
"Uzaklaşıyorsun Gönlümden
Uzaklaşıyorsun gönlümden.
Zaman ayrılığı üflerken yelkenlerine,
Dalgalar sürüklerken seni bensizliğe
Ve gönül yıldızıma inat kürek çekişlerinle,
Uzaklaşıyorsun.
Uzaklara özenme.
Havasında,
Toprağında,
Suyunda aşk saklı,
Gönlümde aç bir ömür boyu.
Uzaklara özenme sevdiğim!
Uzaklaşıyorsun gönlümden..."
Şiirlerin içinde sevdiği kişiyi en güzel sevenin kendisi olduğundan onu kimsenin onun gibi sevemeyeceğinden bahseder. Uzaklaşacağını bilen biri ve onun sevgisiyle yaşamak isteyen biri. Peki karşı taraf gitmek isterse?
Kitabı beğenmedim. Şiirleri çok kötü, tavsiye etmiyorum. Ne manâ var nede imge!! Arafi şiir mi düz yazı mı? Belli değil! Teyfik Abanoz Şiir demeye bin şahit ister lakin içinde azıcıkta olsa şiir denilebilecek mısralarda var yok değil.!
Merhabalar, güzel bir şiir kitabı okudum. Kitabın şiirleri akıcı ve hoş konular üzerine yazılmış. Kitabın kapak tasarımı ve ismi hoşuma gitmese de şiirleri güzeldi. Kitabın kapak tasarımına bakarak almaktan vazgeçmenizi istemem. Okumanızı tavsiye ettiğim, güzel bir kitap.
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, 1986 yılında doğan yazar ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Üniversite tahsiline Balıkesir'de elektronik bölümünü bitirerek başladı. Devamında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Edebiyata duyduğu aşk ile Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okudu. 2014 yılında ilk kitabı olan Kaybedenlerin Masalı isimli şiir kitabını çıkardı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yazdığı 15 Temmuz Şehitlerine Ya Allah Ya Şehit isimli şiiri ile 15 Temmuz Direniş Şiirleri Antolojisi'nde yer aldı.
Çocukluk döneminden gençlik dönemine uzun yıllar şiirler yazdı. Aşkı, şiir büyüsüyle anlatmaya çalıştı. Aşk mısralarda saklandığında sihirliydi. “Aşk varsa kanada ne gerek var? ” diyordu mısralarında şair. Gönlün kanatlarıydı aşk, hep sevgiliye kanat çırpan.
Uzun bir aradan sonra 2019 yılında ikinci şiir kitabı olan mahlası ile aynı isimli Arafi şiir kitabını çıkardı. Şu an yazmaya devam ettiği romanları ve ara ara kaleme aldığı şiirleri bulunmaktadır