Mayıs 2024
Orijinal Adı:
Don’t Breathe a Word

2025 80. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 20:05
Sevgili kitap dostlarım, Marianne Musgrove’un Aramızda adlı kitabı, sessiz ama derin bir duygusal alana davet eden, okurla fısıltı halinde konuşan bir metin. Hikâye, insanlar arasındaki görünmez bağlara, söylenmeyen sözlere ve kalpte taşınan yüklerin yarattığı mesafelere odaklanıyor. Konu ve içerik bakımından kitap; aile, dostluk ve iç dünyamızda büyüyen sırlar etrafında şekilleniyor. Karakterler, çoğu zaman yüksek sesle konuşmuyor; asıl anlatılanlar satır aralarında, bakışlarda ve suskunluklarda gizli. Bu yönüyle Aramızda, okuru olaylardan çok duyguların izini sürmeye çağırıyor. Anlatım dili ise sade, duru ve yumuşak. Marianne Musgrove, karmaşık cümlelerden kaçınarak duygusal derinliği basit ama etkili bir üslupla kuruyor. Bu yalınlık, hikâyeyi hem akıcı kılıyor hem de okurun kendi yaşamından parçalar bulmasını kolaylaştırıyor. Kısacası Aramızda, büyük sürprizler peşinde koşmayan; insan ruhunun inceliklerine, aramızda kalan ama bizi biz yapan duygulara odaklanan bir kitap. Sessiz, içe dönük ve kalbe dokunan okumaları sevenler için sıcak bir durak. Sevgiyle ve kitapla kalın.
AramızdaMarianne Musgrove · Mundi Çocuk Yayınları · 20245 okunma

Marianne MusgroveYazar · 1 kitap
Marianne Musgrove ilk romanını on bir yaşında yazdı. Talihsiz sınıf arkadaşlarını konu ettiği romantik bir gerilimdi bu. Yayımlanmamış olan taslak, sadece bölgesel bir takdir görmüş olsa da, yazar olma hayalinden asla vazgeçmedi. Kral VIII. Henry’nin kütüphane müdürünün soyundan geliyor, diğer bir deyişle kitaplar onun kanında var! Marianne, Sydney’de büyüdü. Daha sonra üniversiteye gitmek için Adelaide’a taşındı. Orada çok sevdiği İngilizce, pek de sevmediği hukuk ve birkaç yıl sosyal hizmetler okudu. Endişe Ağacı onun ilk yayımlanmış romanıdır.