Arayış

28 Mayıs 2018
Zengin Yayıncılık

2019 95. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2019 16:31
Kitabın yazarı Hakan Kaya Bey henüz 19 yaşında. Bugün fuarda tanıştık ve sohbet ettik. Empati yaptığımda, o yaşta ben bu kitabı yazamazdım diye düşünüyorum. Yaşına göre iyi okumuş birisi. Yazı hayatının ileride daha verimli olacağına eminim. Herşey hayalle başlıyor. Başarılar diliyorum kardeşim.
Hakan Kaya - Arayış
2019 30. kitabı
İlginç bir kitabın yorumu ile geldim. Aslında ders verici bir eser olmus. Yaptığımız ya da yapacağımız hiç bir seçim aslında tam anlamıyla kaderimiz değildir. Onların tanrısı olabilir ama bize de indirilen Kuran-ı Kerim'de İsra Suresinin 13.ayetinde Rabbimiz bizlere şöyle diyor " Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." Kitabın konusuna gelince Fazlasıyla inançlı olan Robert hiçbir pazar gününü kaçırmadan ailesiyle kiliseye gidip dua eder rahibin verdiği vaazı büyük bir hazla dinlerdi. Geçmişte yaptığı ve hatırlamadığı ya da hatırlamak istemediği hatası yüzünden önce karısını daha sonra kızını ve ardından en sevdiği öğrencisi Sam'i kaybetmesiyle o çok sevdiği her pazar onu dinleyip dua ettiği tanrısına düşman olmuştu. Ardından kanser olmasıyla daha çok suçlayıp sorgulamaya başladığı tanrısı birde onu karısının katiliyle acı bir şekilde karşılaştırınca suçlu ve sorumlunun aslında tanrı değilde kendisinin olduğunu çok acı bir şekilde öğrenir.
2022 241. kitabı
İnsanlar neden sadece iyi bir şey olduğunda Allah'a şükrediyor ve böyle bir kader verdiği için ona minnettar kalıyorlar? Başımıza kötü bir şey geldiğinde ise o çok sevdiğimiz Allah'tan uzaklaşıyoruz. Hayır Allah'ın bir suçu yok. Seçimleri sen yaptın işte kader böyle ilerliyor! Dindar bir profesörün hayatı mutluluklar ile doluydu. İyi bir ailesi vardı ve Allah'a inancı. Ama bu hep böyle kalmayacaktı. Başına kötü bir şey geldikçe o çok sevdiği Allah'ın dan uzaklaşıyordu ve durum o kadar ilerledi ki Allah artık onun tek düşmanıydı. Hakan Kaya'nın arayış kitabı sizin kader anlayışınızı değiştirecek.
2025 4. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2025 12:10
"Arayış"taki karakter, aslında yalnızca ailesini değil, kendi varlığının anlamını da kaybediyor. Bu kayıp, sıradan bir acı değil; derin ve içsel bir boşluk, sanki varoluşun omurgası kırılmış gibi. Kendi içindeki Tanrı’ya, evrene ve en önemlisi kendine olan inancını yitiriyor. Ama belki de bu yitiş, bir doğum sancısıdır. Egzistansiyalist bir perspektiften bakarsak, bu sancı, insanın varlığıyla yüzleşip özgürleşme çabasıdır. Kader fikrine tutunmanın rahatlığına sırt çevirip her şeyin sorumluluğunu yüklenmeye çalışması, onu ağır bir yalnızlığa sürüklüyor. Fakat o yalnızlıkta, insanın çıplak haliyle kendini gördüğünü düşünüyorum. Bu hikâye, kaybetmenin aslında yeni bir varoluş biçimine dönüşebileceğini fısıldıyor gibi. Belki de Tanrı’dan uzaklaşmak, kendi içine bir adım daha yaklaşmaktır. Bu yüzden, onun sancısını sadece bir trajedi olarak değil, insan olmanın kaçınılmaz, belki de en anlamlı süreci olarak görüyorum.

Hakan KayaYazar · 5 kitap
Öyküleri; Kısa ve Öykü, Prolog, Pandabiyat, İlkyaz, Poesis, Lacivert, Küçürek Öykü, Karıncafil, İshak, Plüton, Edebiyat Haber ve Karnaval gibi dergi, fanzin ve çeşitli sitelerde yayınlandı. Üç öyküsü Farsça’ya çevrilmiştir. Görsel tasarım alanında çalışmalar yapmaya devam ediyor. Küçürek Öykü dergisini yayına hazırlıyor.