Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Arka Kapı Dergisi Sayı:8

Arka Kapı Dergisi

Arka Kapı Dergisi Sayı:8 Sözleri ve Alıntıları

Arka Kapı Dergisi Sayı:8 sözleri ve alıntılarını, Arka Kapı Dergisi Sayı:8 kitap alıntılarını, Arka Kapı Dergisi Sayı:8 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şimdi de insanı bölecek o kadar çok şey var ki mesela Instagram’ın bir keşfet bölümüne giriyorsunuz, 35 dakika orada kalabiliyorsunuz ya da Youtube mesela bir sürü içerik var, odaklanmayı güçleştiren. O yüzden benim arkadaşlara önerim, odaklarını bir noktada tutmalarıdır. Yoksa hayatı da kaçırıyoruz. Ayrıca dijital dünyada bize empoze edilen algılar, ilgililer bunlar bana çok sürreal geliyor.
kral
Hayatım boyunca ben hiç kimseyi idolüm olarak görmedim. Bu, hayatımın sadece siber güvenlik tarafı için değil, geneli için de geçerli. Tabii ki saygı duyduğum çok insan var; en başta Mustafa Kemal Atatürk.
Reklam
Stallman
Yine lisedeyken Rockefeller University Biyoloji Departmanında gönüllü asistanlık yapıyordu. Hocaları her ne kadar Stallman’ın fizik ve matematikten ziyade biyolojiye yatkın olduğunu düşünüyor olsalar da Stallman içinde başka bir tutku barındırıyordu ve bu tutkusunu geliştirebileceği bir yer bulmuştu.
En sevdiğim soru mesela, “Telefonunuzdaki tüm fotoğraflar bilgiler vesaire tamamen public olacak ya da 6 ay hapse gireceksin. Hangisini tercih edersin mesela?” Ben hapsi tercih ederdim ama gizlediğim bir şey olduğundan değil, onu yaşamayı merak ediyorum. :) Tabii bu işin şakası, fark etmez public’i de tercih edebilirim.
Gizliliğe sadece suçluların değil, hepimizin ihtiyacı var. Dünyanın pek çok bölgesinde gazeteciler, hak savunucuları baskısı rejimlere karşı savaşıyor; Doğu Türkistan’daki Müslüman Türkler Çin’in dijital gözetimine karşı bulabildikleri her yolu deniyorlar
Cellebrite
Türkiye’nin de müşterileri arasında bulunan ve iPhone’nun parolasını kırdığını iddia eden İsrail şirketi Cellebrite geçtiğimiz yıllarda sistemini siber saldırganlardan koruyamamıştı. 2015 yılında da polis birimlerine casus yazılım hizmeti sunan İtalyan şirketi HackingTeam hackerların hedefi olmuştu.
Reklam
Siber dengenin sağlanabilmesi için uğraşabilecek diğer bir aktör de ABD başta olmak üzere batılı devletler. Örneğin ABD, Çin ve İran’da insanlar sansürü aşabilsinler diye TOR sistemine yatırım yapmaya devam ediyor. Yine ABD, bu ülkelerin güvenliğinin kusursuz olmasını istemeyecektir. Dolayısıyla kendisinden de biraz feragat ederek Apple-Google-Microsoft gibi firmalardan sistemlerinde güvenlik açıklarına yer vermelerini isteyebilir. Dolayısıyla denge tamamen iyi tarafa kaymaz, ortada kalır. Böylece hem güvenlik ekosistemi var olmaya devam eder, hem de hacktivizm baki kalır.
“Özgürlük ve bilginin yayılması gibi şeyler başarının ötesindedir. Kişisel başarı yanlış değildir ama önemi kısıtlıdır, ve yeterince sahip olsanız bile doğruluk, güzellik ve adalet yerine daha fazla başarı için çabalamaya devam edersiniz.” -Richard Matthew Stallman
Sayfa 85
Stallman
Türkiye de dahil 65’in üzerinde ülkeye giden Stallman dünyayı gezmeyi sevmekle beraber gittiği yerlerde çoğunlukla Özgür Yazılım üzerine konuşmalar vermektedir. Özgür Yazılım Hareketi’nin öncüsü 2011 yılında 7. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) kapsamında Yeditepe Üniversitesi’ne5 ve 11. BİLMÖK kapsamında ise Ankara Üniversitesi’ne gelmiştir. 90’lara geçtikten sonra kendini FSF’e ve buradaki yasal işlere oldukça adamış olan Stallman MIT AI Lab’in gerçek idealarına sonuna kadar sahip çıkıp özümsemiş ve korumuştur. Stallman’a göre bilgi, gelişmekte olan ülkelerde özgür olmalıdır.
Mühendislik insana ne öğretir yani ya da üniversite okumak insana ne öğretir? Üniversite okumak insana bir hafta 8 tane derse hazırlanmanı yani multi-process’ingi öğretiyor. Bu da siber güvenlik için en çok işine yarayacak konu. İnsanlar bunu öğrenmeli üniversitede. Yoksa üniversitenin genelde insana kattığı şey teknik değildir, olmamalıdır. Ayda 500 lira ile geçinebilmeyi öğretir. Bunları öğrendikten sonra siber güvenliğe daha doğru bir framework ile gelirsin diye düşünüyorum.
Sayfa 40
Reklam
Dünyayı sarsan espiyonaj operasyonu: Milyonlarca kişinin verisi çalındı
Çin devleti ile ilişkili olan siber saldırganların belirli kişilere yönelik bilgi toplamak amacıyla en az 10 mobil operatörün sistemine sızarak dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ait veriyi çaldığı iddia edildi. İsrailli siber güvenlik şirketi Cybereason açıkladığı raporda, siber operasyonun teknik ayrıntıları ve kapsamı incelenmesi neticesinde saldırganların bir ulus devletin tam desteğiyle hareket ettiği sonucuna vardığını duyurdu. Rapora göre, 2017’den bu yana aktif olan ve Operation Softcell adı verilen saldırının hedefinde Avrupa, Afrika, Asya ve Ortadoğu’daki mobil operatör şirketleri bulunuyor. Operatörlerin sistemlerine sızan saldırganlar, kullanıcılara ait fatura verisi, arama kayıtları, parolalar, e-posta hesapları, geo-lokasyon bilgisi ve daha fazlasını ele geçirmeye çalıştı
Sayfa 8
O mücadeleyi koyduğunuz süre boyunca mücadelenin varlığı oluyor.
Frodo benzetmesi güzelmiş :D
O adamın bana o karanlığın içinde gelip, aynı Frodo’ya verilen en karanlık anda yanacak ışık gibi, bir anda gelip küçük bir ışık yakması, hayatımdaki diğer aradığım motivasyonel bir noktaydı. O anı yaşadığın için aynısını başkalarına da yapmak istiyorsun.
Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar Oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında Dünyayı çocuklara verelim Kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı Çocuklar dünyayı alacak elimizden Ölümsüz ağaçlar dikecekler Nâzım Hikmet
Sayfa 91
FiveEye
‘Beş Göz’ ülkelerinin istihbarat kurumları tarafından çeşitli operasyonlarda kullanılan ‘Regin’ adlı malware’in Yandex’e yapılan operasyonda da kullanılması gözleri bu ülkelere çevirdi. ABD, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’nın oluşturduğu ‘Beş Göz - Five Eyes’ oluşumu, bu ülke istihbarat kurumlarının birbirleriyle bilgi paylaşması esasına dayanıyor. Regin ilk olarak 2014 yılında, Beş Göz ülkelerinin kullandığı bir siber saldırı gereci olarak Snowden tarafından ifşa edilmişti.