Arkadaşım Papi

Yapı Kredi Yayınları
9789750820441
Ciltli

2025 26. kitabı
Hani bazen korkarız sevdiğimiz öfkeliyken uzaklaştığı da falan. Çok endişeleniriz. Aramaya çıkarız. Tekrardan onu görememek... Ne acaba burada bizi tetikleyen duygu. Endişe mi? Kaybetme korkusu? Bencillik? Korku? Bizi ne tetikler? Çocuk kitapları tatlı bir ders barındırır. İçinde genelde öğrenmemiz gereken bir durum olur. Papi ve çocuk güveni anlattı bana. Çocuklar için keyifli, neşeli ve öğretici bir kitap. Dostluğu hayvan sevgisi üzerine tatlı bir kitap
Arkadaşım PapiBilgin Adalı · Yapı Kredi Yayınları · 202072 okunma
·32 syf.·
2021 9. kitabı
Kaptan bir baba, her seyahat dönüşü onu merakla bekleyen oğluna değişik coğrafyaların izlerini taşıyan hediyeler getirir. Bu hediyelerin en güzeli bir papağandır! Öyküde bir canlının bakımı ve sorumluluğu, merhamet, sabır ve emek gösterilerek verilen eğitim sonucu kurulan bağ işleniyor. Tatlı resimler öykünün hitap ettiği kitleyi genişletiyor. Merhaba papii!:)
Arkadaşım PapiBilgin Adalı · Yapı Kredi Yayınları · 202072 okunma

Bilgin AdalıYazar · 56 kitap
Bilgin Adalı (d. 11 Aralık 1944, Safranbolu ; ö. 30 Eylül 2012, İstanbul), Türk yazar,şair, çevirmen ve eğitmen. 11 Aralık 1944'te Safranbolu'da doğan Bilgin Adalı çeşitli edebiyat dergilerinde, öykü, şiir ve eleştiriler yayımladı.1968–1976 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu’nda, Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve Atatürk devrimleri'ni konu alan belgesel filmler, kültür ve sanat programları, çocuk ve gençlik programları hazırlayan Adalı, Türk Dil Kurumu üyeliği yaptı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Yeditepe ve Maltepe üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Adalı’nın 30’un üzerinde yayımlanmış çocuk kitabı bulunuyor. Çocuk kitapları yazarı, şair, çevirmen ve eğitmen Bilgin Adalı  30 Eylül 2012'de yaşamını yitirdi. 68 yaşında hayatını kaybeden Bilgin Adalı'nın cenazesi Teşvikiye Camisi'nden kaldırılarak öğle namazını takiben Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.