A Guide for Thinking Humans

Picador Books
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

Melanie MitchellYazar · 2 kitap
Santa Fe Enstitüsü'nde Profesördür. Başlıca çalışmaları analojik akıl yürütme, karmaşık sistemler, genetik algoritmalar ve hücresel otomatlar alanlarındadır ve bu alanlardaki yayınları sıklıkla alıntılanmaktadır. 1990 yılında Michigan Üniversitesi'nden Douglas Hofstadter ve John Holland'ın danışmanlığında doktora derecesini aldı ve bu tez çalışması için Copycat bilişsel mimarisini geliştirdi. Esasen Copycat hakkında bir kitap olan "Algı Olarak Analoji Oluşturma"nın yazarıdır. Ayrıca Stephen Wolfram'ın "Yeni Bir Bilim Türü" adlı eserini eleştirmiş ve genetik algoritmaların tek boyutlu hücresel otomatlar için çoğunluk problemine daha iyi çözümler bulabileceğini göstermiştir. 1996 yılında MIT Press tarafından yayınlanan ve geniş çapta bilinen bir giriş kitabı olan "Genetik Algoritmalara Giriş" in yazarıdır. Ayrıca 2010 Phi Beta Kappa Bilim Kitabı Ödülü'nü kazanan "Karmaşıklık: Rehberli Bir Tur" (Oxford University Press, 2009) ve "Yapay Zeka: Düşünen İnsanlar İçin Bir Kılavuz" (Farrar, Straus ve Giroux) kitaplarının da yazarıdır.