26 Aralık 2019
Dorlion Yayınevi

TEN KIRIŞMASIDIR AŞK
2021 1. kitabı
BİR KİTAP TANITIMI "Sıkıntılı günlerimde zihnimin derinliklerine dalmak, düşüncelerime odaklanmak, düşlerimde süzülmek iyi geliyor bana. İnsanın kaçış istenci olduğunu düşünüyorum.Gerçeklik ile sürekli ilişki halinde olan insan, vakit buldukça kurgusal dünyasına kaçarak; rahatlıyor. Kurgusal dünya, alternatif  bir gerçeklik sunarak zaman ve mekan olgularını muğlaklaştırıyor. İşte benim için de şiir böyle bir muğlaklaşmanın merkezinde bulunuyor. Sözcüklerin biçimsel ve çağrışımsal uyumuna kapıldıkça zihnimin duvarlarında mısralar yankılanıyor… Öyle ki sayfaları çevirdikçe şairin ruh dünyası belirginleşmeye başlıyor. Bazı şiirlerin bazı imgelerin temas ettiği yerleri hissedercesine bir uyuşukluk kaplıyor parmaklarımı… Adı bilindik şairler kadar bilinmeyenleri, kuytu köşelerde anonimleşenleri de seviyorum. Kitabı yeni çıkmış bir şairin; imgelerini özümsedim, zihin süzgecimden geçirdim, yüreğimde biriktirdim. Şimdi de sizlere benden geçmiş halini dönüştürülmüş biçimiyle, sunuyorum… Ve yazımı kitaptan ilham alarak, kitaba ve şaire ithaf ediyorum. “Bilenler bilir Ankara sokakları arasında Karanfil'in yeri bir başkadır. Herkes de sevmez karışıklığını, karmaşıklığını… Kaldırımlarında ayak izleri, eskitmiştir taşları (tadilattan önce). Metro çıkışının yakınlarında Kitapçılar Çarşısı… Yeryüzünün birkaç kat altına sığdırılan hayatlar. Tenha kitapçı raflarında kımıldayan bir panik var… Aramızda bir şair var! Hoş ya hep şairler İstanbul'dan mı çıkar? Dışa dönük bir yabancılaşma. Dökülmüş sözcükler bir düşüşü simgeliyor zannımca. Gözlerin ışıltılı bakışları, bakışamıyor artık. Asilerin ikinci bir yüzü olmaz. Yumruklanmış karanlık aynalar, ayaklarının altında. Kanıyor. Ve tuz serptim yollara… Olmasın kalabalık, anlaşmalarla sunulmuş dostluklardan. Öfke. Pire için yorgan yakılır
AşkKemal Bolat · Dorlion Yayınevi · 20192 okunma