Aşk Affeder mi?

Sıralamalar

Fiyasko
·455 syf.·
2024 19. kitabı
Kitabın ismi bana oldukça masum, konusu da ilgi çekici gelmişti. Kitabın başlarında sonunun bu kadar anlamsız ve mide bulandırıcı biteceğini bilseydim yarısından çoğunu okumadan bırakabilirdim. Son sayfaları zor getirdim ama içimden de bu toksik evliliğin sonucunu merakta etmiyor değildim. Başkarakter Andrea ve Penelope ve onların çevresinde olanların evlilik hayatlarını anlatıyor kitap. Tüm evlilikler sıkıntılı ve hepsinin ortak sıkıntısı: Sadakatsizlik. Yazar yetenekli olsaydı bu kadar sayfanın arasında bunların gerçekten neden olduğunu, ne yapılması gerektiğini daha gerçekçi bir dille anlatabilirdi. Kadın kocasının her aldatmasına ve aldatmasına rağmen yapmamış gibi davranmasına, evle, çocuklarıyla ve kendisiyle ilgilenmemesine göz yumuyor. ( Evliliklerin ilk gününden beri..) Bu durumda hâlâ ben seviyorum demek yerine boşanmak ve sağlıklı bir şekilde bu toksiklikten kurtulmak gerekir fakat yazarımız bunu yazmak yerine evli bir kadının başka bir adama aşık olmasını, kocasını defalarca aldatmasını ve her ikisini de seviyorum demesini uygun görmüş. Başta kadın haklı durumdayken sonunda iki sadakatsiz insan ortaya çıkarıyor yazar. Olayın çok ayrıntısı var ama bu dramı anlatmak çok anlamsız sanırım. Kitabın bitiminde de herhangi bir ders çıkaramadım. Yabancı karakterler olduğu için kültür ve yaşam tarzının, aile anlayışının hiç benzemiyor olması karakter analizimi kendi doğrularıma göre yapmamı engelledi. Yabancı yazarlardan dünya klasikleri hariç roman okuması yapacaksam daha kaliteli yazarlar tercih edeceğim. Kitap gerçekten hayal kırıklığı. Çok büyük ümitlerle başlamıştım ama tam bir fiyasko. Zaman kaybı diyebilirim maalesef.
2017 4. kitabı
Başta sadece evlilerin okuması gerek bir kitap olduğunu düşündürse de gençlerin de okuyabileceği ilginç bir evlilik hikayesi olduğuna kanaat getirdim. Çünkü evli olmasam da sürükleyici-kitap-sever olduğumdan hem inanılmaz keyif aldığım hem de ders çıkardığım bir roman oldu. Hayat-ev-çocuklar üçlüsünün arasında sıkışıp kalmış, mutsuz, tükenmiş ana kahramanımız Penelope'nin kendisini sürekli aldatan baş belası bir kocasıyla olan iç hesaplaşması ve terk edişini konu edinen kitap birden fazla hayata da değiniyor. Sadakatsizlik genel çehreyi oluştururken içinde bazen küçük tebessümler yaratan anlar da yok değil. Gerçekten hoşuma gitmişti, şiddetle olmasa da tavsiye ederim. ________SPOILER_________ Sonu için mutlu diyenler var. Acaba Andrea'yla olması mutlu son muydu? Her ne kadar ortada 3 hatta 4 çocuk olsa da ben kesinlikle Andrea tarafından pervasızca aldatılan Penelopemizin aklını başından alan o düşünceli ve kibar beyefendiyle yola devam etmesi taraftarıydım. Onu da öldürdü Sveva hanım bravo...
2014 99. kitabı
Aşk romanları fazla tercihim değildir.Bu kitap yaşadığı sorunlu ilişkiyi düzeltmek için evden uzaklaşma kararı alan bir kadın ve onun gidişi ile gerçeklerle yüzleşen eşi ve çocuklarını anlatan bir kitap.

Sveva Casati ModignaniYazar · 4 kitap
Asıl adı Bice Cairati Cantaroni olan Modignani yazarlık mesleğine gazeteci olarak başladı. 1981-2000 yılları arasında yazdığı on dört romanının yaptığı yedi milyondan fazla satışla İtalya'nın en çok okunan best-seller yazarıdır.