Aşk, Hürriyet, İstibdat

Mart 2015
Can Yayınları

2021 54. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2021 23:40
Çok zayıf bir kurgu.Ders kitaplarındaki tarih bilgisiyle Abdulhamit döneminde bir aşk kurgulanmaya çalışılmış ama vasatı geçememiş maalesef.Dönem anlatimi zayif kaldığı kadar aşk kurgusu da basit kalmış.Kitap sanki roman degil de hacimli bir romanın özet gecilmisi gibi geldi bana.Zaman,zaman parlayan cümleler,tanımlamalar olsa da diyalogların ve metnin zayıflığı kitabi basit kılıyor.Benim için zaman kaybıydı.
1000Kitap Gerçek Okurlar
Aşk, Hürriyet, İstibdatBurak Artuner · Can Yayınları · 201570 okunma
Soluksuz okunacak bir eser
2021 1. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2021 22:32
Uzun zamandır soluksuz bir kitap okumamıştım, bu kitabı okurken nefes bile almadım. Hikaye bittiğinde, tam orta yerinde bitmiş gibi hayıflandım, keşke devamı da yazılsa diye içimden geçirdim. Yazarı gerçekten kutluyorum. 19.yüzyıl sonlarında Osmanlı'ların istibdata boğulduğu dönemlerde bir kaç gencin bu zulmü yıkmak, halkı uyandırmak için verdiği çabalar anlatılıyor. Bu gençlerden birinin kendini sıradışı bir aşk hikayesinde bulması da öyküye canlılık katmış. Osmanlı'ların son döneminin gerçekçi tarihi belgelere dayanılarak kurgulanmış bu romanda herkesin kendine göre bir şey bulacağını düşünüyorum ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Aşk, Hürriyet, İstibdatBurak Artuner · Can Yayınları · 201570 okunma