Aşk-ı Sübhan

Ali Bektaş
Temmuz 2012
Nesil Yayınları

"Sevgi olmadan Allah'a varılmaz."
2023 112. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2023 09:17
Rahman için sevmek, Rahman'ı sevmek, Rahman için sevilmek "İnsanın aşk ile zuhura gelmiş olması, sevgiyle mayalanmış olmasından dolayıdır. Hakk'a vuslat etmesi ve kullukta tekmil olması; ancak aşk-ı sübhan ile mümkündür." Üstat baştan sona kadar gayet uyumlu bir uslüple yalın anlatımıyla sunmuş bize yüreğini.. kaleminden dökülen inciler bir bir hazine oluveriyor.. Ruhunu, vicdanını yoklamanı sağlayan, incitmeden duru bir yazı dizisi. Gayet severek okudum.. Rehber nitelikli huzur veren bir kitap.. Yüreğine sağlık Ali Bektaş
Gönül Sırrı’na Eren’ler
Aşk-ı SübhanAli Bektaş · Nesil Yayınları · 201240 okunma
Ballar balını bulana, dünyalık gerekmez. Canlar canını bulana, can gerekmez. Gerçek sultanı bulana, sultanlık ve saray gerekmez. Akıl bağından kurtulup aşkın atına binenler, semâ sofralarından nimetlenir ve aşk-ı Sübhân ile ölümsüzleşirler. Güneş nereye yansırsa, yansıdığının renginde akseder. Gülde de, bülbülde de sevilen, hakikatte bir ve aynıdır; yani Vedûd’dur. Bu manada; Mecnun’dan seven, Leyla’dan sevilen, hakikatte aynı Mevlâ’dır. Aşkın yaratıcısı olan sonsuz kudret, hikmet-i Hüdâ ile kendisine seçtiği insana, aşk-ı Sübhân’ı kerem sıfatıyla bahşeder ve o insanı ilâhî aşk ile irşad ederek kendine dost kılar. Aşk-ı Sübhân, âlemler Rabbinin kuluna olan bu teveccühüne karşı, kula düşen vazifeyi ele alıyor. Tasavvufî bir üslupla, talibin vehim çemberini kırıp akıl bağından kurtularak gönlünü aşk-ı Sübhân ile müzeyyen kılmasının ve Hakk’a dost olmasının yolunu anlatıyor.
Aşk-ı SübhanAli Bektaş · Nesil Yayınları · 201240 okunma

Ali BektaşYazar · 10 kitap
1959 yılında Trabzon`un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 1971 yılında ailesi ile birlikte İstanbul`a göç etti. Zor ve çalkantılı bir hayat yaşarken, 1978 yılında Halvetî Ramazanî Meşayıhı olan Mutasavvıf, Merhum İbrahim Gülmez Kanâatî`den inâbe alarak onun nezaret ve refakatinde tasavvuf ilmini tahsil ve talim etmeye başladı. Aynı dönemlerde Halvetî Ramazanî Meşayıhları, Ahmet Kaynar Fedâî ve Mehmet İnan Turabî`den feyz ve remz alarak telkinlerinden ve özel tasavvufî muhabbetlerinden istifade etti. Halen İstanbul`da yaşamaktadır. Ehl-i gönül ve Hakk dost meclislerinde istişare sohbetlerinde bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.