Aslanlar Takımı

11 Mart 2026
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
9786258601909

2026 59. kitabı
Herkese merhabalar Bugün sizlere @cahitkayayck kaleminden harika bir çocuk kitabı ile geldim... Ara sıra çocuk kitabı okumak inanın biz yetişkinlere bile iyi hissettiriyor benden demesi yazarımızın diğer kitaplarını da sipariş verdik Yusuf çok merak ediyor Bu kitabı oğlumla birlikte okurken kendimi çocukluğumun en saf haline dönmüş gibi hissettim. Sayfalar ilerledikçe sadece bir macera okumadık; dostluğu, cesareti ve birlikte olmanın verdiği güveni de hissettik. Ayaz’ın korkularına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmaması oğluma da bana da çok güzel bir mesaj verdi. Özellikle o vahşi doğa atmosferi, aslanlar, timsahlar ve yaşadıkları maceralar o kadar sürükleyiciydi ki bazı yerlerde heyecanla “şimdi ne olacak?” diye birbirimize baktık. Ama bence kitabın en güzel yanı şuydu: Gerçek kahramanlığın korkmamak değil, korksan bile sevdiklerin için yanında durabilmek olduğunu çok tatlı bir dille anlatmasıydı. Oğlumla severek okuduk, birlikte okuduğumuz en sıcacık ve en keyifli maceralardan biri oldu. Çocukların hayal dünyasını güzelleştiren, arkadaşlığın kıymetini hissettiren çok tatlı bir kitap. Kitaplarla kalın ve lütfen minikleri kitaplarla tanıştırın #reklamdeğil #leylanınkitapları #çocukkitapönerisi
2026 70. kitabı
Merhaba sevgili çocuklar Bugün sizlere macera dolu bir kitap ile geldim. Köpeklerden bile korkan küçük Ayaz’ın, Afrika’nın vahşi doğasında devleşen cesaret hikayesi... Ayaz, günlük hayatta köpeklerden bile çekinen, korkularıyla baş etmeye çalışan bir çocuktur. Ancak bir arkadaşlık sözüyle başlayan ve Afrika’nın balta girmemiş doğasına uzanan bu yolculuk, onu hayal bile edemeyeceği bir sınavın içine çeker. Cahit Kaya tarafından kaleme alınan bu eser, aslında her çocuğun içinde taşıdığı o çekingen ama meraklı ruhun, zorluklar karşısında nasıl devleşebileceğini anlatan derinlikli bir gelişim öyküsüdür. . Çocuk kitaplarında macera dolu sürükleyici hikayeleri mi yoksa daha sakin, öğretici masalları mı daha çok seviyorsunuz?" . .
2026 30. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 00:00
7 yaş ve üzeri çocuğunuzla macera kitabı okumak ister misiniz? Ayaz, Egemen, Birçe, Mehmet, Defne ve Mahmut 8. sınıfı bitirmiş sınıf arkadaşlarıdır. Liselere giriş sınavları bitmiş ve sınav döneminde yapamadıkları her şeyi yapabilecekleri bir yaz tatiline girerler. Ayaz'ın en büyük korkusu köpekler olunca Ayaz Afrika gezisine katılmak istemez. Ama çok sevdiği arkadaşı Birçe onu ikna eder(Havada aşk kokusu var. ). Ayaz'a zorbalık yapan Mehmet ve onun emireri Mahmut da gezidedir. Ayaz bu kez çok hazırlıklıdır. Daha uçakta başlayan zorbalıklar aslanların, fillerin, yaban köpeklerinin, antilopların, timsahların olduğu bir coğrafyada bir gecede neler yaptırmaz? Çiğ et de yedirir, çamurlu su da içerir. Kardeşten öte arkadaş da yapar bu altı çocuğu. En ağır teması dostluk ve cesaret bu hikâyenin. Tam da çocuklarımızın ihtiyacı olan. Korkuları ile yüzleşerek korkularını yenecek, zorbalığı dostluğa çevirecek bir macera yaşamaya hazırsanız çocuğunuzla birlikte okumanız gereken bir kitap Aslanlar Takımı. Komutanlar savaşı cesur askerleri ile kazanırlar. Hayat korkunun bittiği yerde başlarmış. Yürek Her canlıda vardır ama akıl kimilerinde eksiktir. Koça boynuzu ağırlık yapmaz. Sevgi karşılıklıdır. Her hayvan kendisine sevgi ile, düşmanca bakanı anlar.

Cahit KayaYazar · 6 kitap
Cahit Kaya, 1961 doğumludur. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğini bitirdi. Ülkenin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptı. Güzel İzmir’in havasını soluyan, suyunu içen İzmir’den kopamazmış. Evli, iki çocuk babası, emekli. “Duman” adlı öyküsü Bu Yayınevi 2002 Çocuk Edebiyatı Öykü Yarışması’nda ödül almasıyla yazarlığa başladı. Köklü Meşe öyküsüyle 2022 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışmasında mansiyon ödülü aldı. İnsanların barış içinde yaşamasının okumaya bağlı olduğuna inandığı için yazıyor. Macera ve gülmeceyi aynı potada eritmeye çalışıyor. Basılmış Yapıtları Kitapyurdu (KDY) : • Çınar’ın Günlüğü 7. Basım (Roman) • Kartal Pençesi 3. Basım (Macera Romanı) • Sokakta Tek Başına 3. Basım (Macera Romanı) • Halay (Tiyatro) • Tembeller Sınıfı (Tiyatro) • Uçurtmam Uçan Daire 6.Basım (Bilim Kurgu Romanı) • Futbolcu Kız 7. Basım (Roman) • Şakacı Babam İş Başında 6 Basım (Gülmece Romanı) • Yaramaz Çocuk Çiftlikte (Öyküler) Bu Yayınevi: • Duman 11. Basım (Öykü) • Kara Yıldız 6. Basım (Öykü) • Yağmur ve Çocuk 3. Basım (Şiir) • Kartallar Takımı 12. Basım (Macera Romanı) • Hayalet Avcısı 7. Basım (Macera Romanı) • Orman Macerası 11. Basım (Macera Romanı)