Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak

Ali Güler (Akademisyen)

Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak kitap alıntılarını, Atatürk'ü Ve Cumhuriyeti Anlamak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Memleketler çeşitlidir, fakat medeniyet birdir ve bir milletin ilerlemesi için de bu yegâne medeniyete katılması lazımdır.
Sayfa 176Kitabı okudu
Senden ayrılıyoruz İstanbul. Ayrılan; taş, toprak, et ve kandır. Biz seniniz. Nasıl ki sen bizim ve her Türk'ünsün... Senin ve bizim gözlerimizde yaşlar var... Bu yaşlar hüzün değil. Kalbini yokla. Sevinçtir. Senin bağrında doğan, Harbiye'nin yarattığı bir edebiyat nurunun, Atatürk'ün yanına gidiyoruz. İleri tarih için nur almaya, feyz almaya, hız almaya gidiyoruz. (Harbiye'nin İstanbul'dan ayrılışı)
Reklam
Devlet harbe girmişken, ben Sofya'da sefaret içinde rahat salon hayatı yaşayamazdım -M.K.A
Türk'ün haysiyeti ve izzet-i nefsi ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun evladır.
Sayfa 174Kitabı okudu
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet medeni insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye layık olamaz.
Sayfa 174Kitabı okudu
Maddi kültür, yani medeniyet beynelmilel olduğu için bütün insanlığın emrindedir. Ancak manevi kültür milli olduğu için onu dışardan ithal etmek mümkün değildir. Bir kültürün en önemli vasfı "milliliği"dir. Milli kültürün milliliğinin ve istiklalinin kaybolduğu bir toplumda medeniyet unsurlarının yeterli ve modern oluşu fazla bir anlam taşımaz.
Reklam
Bir kelime ile ifade etmek lazım gelirse diyebiliriz ki, yeni Türk devleti bir halk devletidir ve halkın devletidir.
Mustafa Kemal Paşa
Türklerin vatan sevgisi ile dolu olan göğüsleri düşmanların melun ihtiraslarına karşı daima demirden bir duvar gibidir.
Efendiler, bu vaziyet karşısında bir tek karar vardır. O da hakimiyet-i milliyeye müstenit, bilakayd ü şart müstakil yeni bir Türk devleti tesis etmek!
Sayfa 213Kitabı okudu
Atatürkçülük Kurtuluş Savaşı'yla birlikte doğan ve cumhuriyet döneminde geliştirilen ve Türk ulusal siyasal sistemini güçlendiren, pekiştiren bir ideolojidir.
Sayfa 164Kitabı okudu
Reklam
İstanbul'un en çok neyini arayacaksın? İstanbul'un en çok denizini arayacağım.
"Çöküş yalnız maddi alanda olsaydı, hiçbir önemi yoktu. Ne yazık ki, çöküş ahlaki ve manevi değerleri de içine almış görünüyor. Hiç şüphe yok ki, bu büyük memleketi, bu koca milleti dağılıp yol olmanın uçurumuna sürekleyen başlıca sebep bu olmuştur." M. Kemal Atatürk
Atatürk, yalnızca askeri güçlenme, askeri başarı için değil, her alanda ilk adımın eğitimle başlatılmasını ister ve her konuda çözümü önce eğitimde arar.
Laik devlette din hürriyeti, belli bir dine inanma ve onun ibadet gereklerini yerine getirme hürriyetini ifade ettiği gibi, kişinin isterse hiçbir dine inanmama ve hiçbir dinin ibadetlerini yerine getirmeme hürriyetini de kapsar. Nitekm Atatürk'e göre; " din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz."
Atatürk, Cumhuriyetin Onuncu Yılı Nutku'nun müsveddelerini yazarken, önce bir yerinde "beni hatırlayınız" diye yazmış ve sonra bunu silmiştir. Bu ibareler bugün Onuncu Yıl Nutku'nda yoktur. Bunu niçin silmiştir? Çünkü, bu büyük insan biliyordu ki, aziz vatan toprakları üzerinde al bayrak dalgalanıp, İstiklal Marşı söylendikçe ve kurduğu milli, laik Cumhuriyet ilelebet payidar kaldıkça unutulmayacak, gönüllerde, kafalarda ve ruhlarda yaşayacak, istikbale ışık saçacaktı...
48 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.