Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ün Avrasya Devleti

İsmet Bozdağ

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bugün dostumuz, ama yarın?
Bugün Sovyet Surya dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Devlet olarak bu dostluğa ihtiyacımız var! Fakat yarın ne olacağını kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan İmparatorluğu gibi parçalanabilir! Bugün, elinde sımsıkı tuttuğu milletler, avuçlarından sıyrılabilirler. Dünya, yeni bir dengeye ulaşabilir! İşte o zaman Türkiye, ne yapacağını bilmelidir! Bizim bu dostumuzun yönetiminde dil bir, inanç bir, öz bir kardeşlerimiz vardır. Onları arkalamaya hazır olmalıyız!
Sayfa 39 - TruvaKitabı okudu
Devrimler, ucuz değildir! Her devrim, önünde bir "karşı devrim" bulur.
Sayfa 96
Reklam
Dr. Zeki ile konuşması
Üçüncü soruya gelince: Bunlar vicdanımıza yazılmış gerçeklerdir; konuşulmaz yaşanır! Elbet bu milletin bir ülküsü olacaktır. Ama bu ülküler, devletler tarafından açıklanmaz; Millet tarafından yaşanır! Nasıl, bakarken, gözlerimizi görmüyor, onunla her şeyi görüyorsak, Ülkü de onun gibi, farkında olmadan vicdanlarımızda yaşar ve her şeyi ona göre yaparız. Ben devlet başkanıyım!. Sorumluluklarım vardır! Bu sorumluluklarım altında konuşamam!. Bu konuda genç arkadaşlarımla ayrıca konuşacağım.
Sayfa 37
Mustafa Kemal yurtdışından gelen konuklarını ve yakınlarını uyarıyor.
Milletlerin talihi önderlerinin ihtimam ve fedakarlıklarına bağlıdır. Güçlü milletler güçlü önderler yetiştirdikleri gibi güçlü önderler de güçlü milletlerin oluşmasını sağlarlar! Yönetenler yönetilenler birbirlerinin teminatıdır.
Sayfa 118
"Dünyanın bize saygı duymasını istiyorsak, önce bizim kendi benliğimize sarılmamız ve bu gerçeğe ulaştığımızı dünyaya göstermemiz lazımdır. Milli benliklerini bulamayan milletler, başka milletlerin avıdır." Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 13 - Truva Yayınları
Sovyetler Birliği bu ilişki ayaklarından birini torpillemek için 1926 yılında Sovyetler Birliği'ne dahil Türklerin bundan böyle Arap harflerini kullanmayı yasaklamış ve hem Bolşevik hem milliyetçi görünmemek için Kiril Harfleri ile değil Latin Harfleri ile okuyup yazmayı kanunlaştırmıştı. Bizim (Türkiye'nin) Arap harflerini bırakıp Lâtin harfleri ile okuyup yazmaya geçişimizin gerekçelerinden biri budur! . . . Harf değiştirmek rejim değiştirmekten de daha güçtür! Böyle bir karar tarihinden de kültüründen de biraz kopma kararıdır. Hele bir süre için yalnız dünya ile değil ülkede yaşayan insanlarında birbirlerinden ve devletten kopmaları kararıdır!
Sayfa 107
Reklam
Dünyada şimdiye kadar başka başka milletlerin birlik kurdukları ve yüzyılları beraberce yaşadıkları görülmüştür. Bizim, kurmak istediğimiz birliğin tarihte geçmişi olan birliklerin en üstünü olmasını isteriz.” ATATÜRK
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.