Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hedefler ve Prensipler

Atatürk'ün Dış Politika Stratejisi

Atilla Sandıklı

Atatürk'ün Dış Politika Stratejisi Gönderileri

Atatürk'ün Dış Politika Stratejisi kitaplarını, Atatürk'ün Dış Politika Stratejisi sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Dış Politika Stratejisi yazarlarını, Atatürk'ün Dış Politika Stratejisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
... Gerçi hak kuvvetten üstündü, fakat uluslararası platformda hak sahibi olmanın ilk şartı kuvvetli olmaktı.
Sayfa 114 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
...bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir.
Sayfa 114 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Keşke...
'Kendilerine bir milletin talihi bırakılan adamlar, milletin kuvvet ve kudretini, yalnız ve ancak yine milletin hakikî ve elde edilmesi mümkün menfaatleri yolunda kullanmakla görevli olduklarını bir an hatırlarından çıkarmamalıdırlar."
Sayfa 110 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Millete ait olan egemenlik, ne Rousseau'nun belirttiği gibi bölünebilir, ne de Namık Kemal'in açıkladığı gibi başkalarına devredilebilirdi.
Sayfa 107 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Büyük İhtilal, Rousseau'nun "egemen" dediği "toplum"un yerine "ulus"u koyarak Fransa'ya önve "ulusal egemenlik" kavramını ve ardından, kendinden önceki Amerikan İhtilali'nin etkisiyle, "anayasa" kavramını getirmişti.
Sayfa 107 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Özgür ve eşit insanlar için toplum halinde yaşamaya başlamanın bir tek yolu vardır: Kendi aralarında bir "toplum sözleşmesi" yapmak, yani serbestçe razı olunan bir birliktelik kurmak.
Sayfa 106 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Rousseau'ya göre, toplum üzerindeki otoritenin kaynağı, ne genellikle söylendiği gibi en güçlünün haklılığıdır, ne de aynı ölçüde itici olan fetih hakkı.
Sayfa 106 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet, öedeni insanlık dünyası karşısında uşak olma mevkiinden yüksek bir muameleye layık görülemezdi.
Sayfa 104 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
İtalya'nın 1935'te Habeşistan'a saldırması ile Doğu Akdeniz'in güvenliği büsbütün sarsıldı. Diğer taraftan Hitler Almanya'sının doğuya doğru genişleme politikası, Kafkasya ve Musul petrollerini hedef alması, Orta ve Güneydoğu Avrupa üzerindeki tehdidi, Boğazlar hakkındaki Türk isteklerine daha fazla kulak verilmesini sağladı... Ancak Türkiye haklı davasındaki mücadelesini zorla değil barış ve hukuk kurallarına uygun bir şekilde halletmeyi uygun buldu. Bu karar Türkiye'nin dünya devletleri arasındaki saygınlığını arttırdı.
Sayfa 90 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
Türkiye'deki devrim hareketleri Mısır'da övgü ile karşılanmış ve örnek alınmıştı. (1923-1932)
Sayfa 82 - Bilgesam yayınlarıKitabı okudu
40 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.