Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ün Hazırlattığı Türkçe Hutbeler

Emine Şeyma Usta

Atatürk'ün Hazırlattığı Türkçe Hutbeler Gönderileri

Atatürk'ün Hazırlattığı Türkçe Hutbeler kitaplarını, Atatürk'ün Hazırlattığı Türkçe Hutbeler sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Hazırlattığı Türkçe Hutbeler yazarlarını, Atatürk'ün Hazırlattığı Türkçe Hutbeler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Başınıza gelen herhangi bir musibet , kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. ( Şûrâ , 42/ 30).
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
İçkinin zararı yalnız içene değil , onun evladına , ailesine, mensup olduğu millete de bulaşıcıdır. İçki insan topluluğu için en büyük bir âfettir.
Sayfa 137Kitabı okudu
Topluma ait işlerde bir emanettir . Onları ehline vermemek emanete hiyanettir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Dünyasını mamur etmeyen bir insan, ahretini de mamur edemez. Dünyalık için çalışmayan insan ahrette de bir şey kazanamaz. Bakınız Allahü tealá hazretleri dünya ile ahreti nasıl yan yana zikrediyor. Her Müslüman, dünyada da, ahirette de en mesut olmanın sebeplerini araştırmakla sorumludur. Allah'ını unutmayan bir insanın dünya için çalışması da bı ibadet sayılır.
Sayfa 121Kitabı okudu
" Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül , bunların hepsi sorumludur. ( İsrâ , 17/36)
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
"( Resûlum ! ) Sen af yolunu tut, iyiliği emret ve cahiller den yüz çevir (A'raf, 7/199 )
Sayfa 110Kitabı okudu
Ramazan-i Şerif ve Oruç Hamd, diğer aylara nisbetle Ramazan ayını daha üstün kılan Allah'a mahsustur. Hamd, o ayda nûr ve hidâyet edici Kitab'ı indiren Allah'adır. Şehâdet ederiz ki Allah'tan başka ilah yoktur. Ve yine şehâdet ederiz ki Efendimiz Muhammed onun kulu ve doğruyu söyleyen Resûl'üdür. Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e, soyuna ve ashâbina, ona uyanlara ve onu sevenlere salât ve selâm eyle.
Sayfa 103Kitabı okudu
"Muhakkak ki Allah, adaletí, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor (Nahl, 16/90)." âyet-i kerimesi bize Allah'ın bu emirlerini, bu yasaklarını hatırlatan, toplumsal vazifelerimizi, toplumsal haklarımızı tamamen bildiren mühim bir düsturdur. Bakınız cenab-ı Hak bu âyet-i kerimede evvela adalet emrediyor. Adalet demek, her ferdin hukuku nu tanımak, hiçbir kimseye zarara yol açmamaktır.
Ticarete yalan girer, hile karışırsa onun beti bereketi kalmaz.
Reklam
Rızık kapısı ars-i a'ladan tutunuz data yerin altına kadar açıktır. Yerde, gökte ne varsa hepsi insanların yararlanması için açılmış bir sergidir. Fakat şunu hatırınızdan çıkarayın ki rızkımızı toplayabilmek için çalışmak ve herşey den evvel rızık kapısından içeri girmek lazımdır .
Müslümanların üzerine yük olan, kendi çalışmayıp hayatını başkalarının çalışmasında arayan kimse kendisine başka günah aramasın ! Bu günah ona yeter!
Sakın öyle olmayacak şeylere de kondurmayın! Halinize elvermeyecekleri almaya kalkışmayın! Kendinize münasip ahlâkına güvendiğiniz bir helal süt emmiş bulun. Dökülmeden, saçılmadan nikâhınız, düğününüz oluversin. Bakın o vakit Allah size nasıl el genişliği verir. Bakın o zaman güzel güzel geçinip millete, memlekete hayırlı evlat yetiştirmeye başarılı olursunuz. " Eğer bunlar fakir iseler , Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah (ihsanı) geniş olan ve her şeyi bilendir (Nûr 24/32).
Ey müslümanlar , evlatlarınızdan siz ne beklersiniz , itaat mi, zorbalık mı? Evlatlarınızdan siz ne görmek istersiniz ? Hürmet ve ağırlanmak mi, yoksa horlukmu...? Elbette onlardan itaat beklersiniz hürmet görmek ve ağırlanmak arzu edersiniz, değil mi? İşte tıpkı bunun gibi analarınız, babalarınız da sizden itaat umarlar. Sizden hürmet ve ağırlanmak beklerler. Sizin evlatlarınızdan görmek istediğiniz şeyi onların da sizden görmek istemeye hakları yok mudur? Vardır, yerden göğe kadar vardır. Öyle ise siz de bu hakkı güzelce yerine getirin. Ananıza babanıza daima iyi muamele edin, daima onları hoşça tutup hayır dualarını alın ki evlatlarınız da anaya babaya hürmeti, riayeti görüp öğrensinler. Onlar da size öylece muamele edip hayır dualarınızı alsınlar. İyi biliniz ki anasını babasını horlayan adamın evladı da fena örnek almış olur. Ana baba horlamayı daha küçüklükten öğrenmiş bulunur. Sırası gelince o da öğrendiğini yapar. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Kişi ettiğinin cezasını er geç görse gerektir. "Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür . Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür ( Zilzâl 99/7-8 )
Ekmek bile çiğnemeden yutulmuyor. Hiç Cennet tembellikle ele geçer mi ?
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.