Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu'nun Hatıraları

Atatürk'ün Yanı Başında

Mustafa Kemal Ulusu

Atatürk'ün Yanı Başında Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ün Yanı Başında sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Yanı Başında kitap alıntılarını, Atatürk'ün Yanı Başında en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atamızın Yazarlığı
“Atatürk’ün bazı gazete ve mecmualara yazı ve makaleler yazdığı malumdur. Bilhassa Hatay davası sırasında ‘Vakit’ adlı gazeteye yazdığı yazıları ‘Asım Us’ adı ve imzasıyla yazmış ve yayınlanmıştır. ‘Büyük Nutuk’ ise bunların dışında kalmıştır. Çünkü bunun yazımı onun hem ismini taşıyan, hem de düşünce ve fikirlerini, yapmak istediklerini tam anlamıyla anlatan en önemli eseri olmuştur…”
Sayfa 57 - Atatürk’ün Kütüphanecisi O’nu Anlatıyor…Kitabı okudu
Atatürk ve Dillere Merakı
“Atatürk’ün gençliğinden beri öğrendiği için çok iyi Fransızcası vardı. Bilhassa Yahya Kemal’in Fransızca dilini çok iyi okuyup yazdığı için, kendisiyle Fransız tarihi ve şiirleri üzerinde sohbet etmeyi severdi. Almancası da iyiydi. Almancayı tedavi için gitmiş olduğu Almanya’nın Karlsbad şehrinde kaldığı dönemlerde öğrenmeye başladığını söylerdi…”
Sayfa 61 - Atatürk’ün Kütüphanecisi O’nu Anlatıyor…Kitabı okudu
Reklam
Mu Kıtası
“Türklerin dünyanın ilk medeniyeti, dünyanın ilk varoluşundan itibaren mevcudiyetine olduğuna müthiş derecede inanırdı. MU KITASI’yla ilgilenmesi de bu sebepleydi. Tarih, Türklerin hep Orta Asya’da doğup, oradan batıya yayıldığını yazmıştır. Ama Atatürk kesinlikle Orta Asya’dan değil de, başka bir kıtadan kopup buralara geldiklerini savunurdu. Mu Kıtası’nda ilk Türk kavimlerinin yaşadığını, bu kıtanın batıp yok olması ve buradaki insanların Asya’nın batısına göç etmesiyle, Türklerin ilk defa Asya Kıtası’na ayak basmış olduklarına inanırdı. Buna öylesine emin bir şekilde inanmıştı ki. Ama maalesef Atamızın bu yöndeki yoğun çalışmaları 1938’de son nefesini vermesiyle bitiverdi. Ve sonrasında ne yazık ki devamı gelmedi…”
Sayfa 69 - Atatürk’ün Kütüphanecisi O’nu Anlatıyor…Kitabı okudu
... Ben şahsen yurdumuz da dahil, tüm insanlar arasında Atatürk kadar ağaç seven ve ağaç yetiştirme hususunda böyle çok büyük gayretler sarf eden bir insan olabileceğini tasavvur edemiyor, düşünemiyorum...
Sayfa 120Kitabı okudu
... Bana "Bu ülke hepimizin ama esas siz gençlerin. Mücadeleden yılmak yok tamam mı?" dedi.
"Allah'ım ne büyük insanlar, ne güçlü komutanlardı onlar."
Sayfa 176Kitabı okudu
Reklam
... Tabii herkes Atatürk olamazdı. Nitekim de o-l-m-a-d-ı.
Sayfa 169Kitabı okudu
Kitap Okuma Aşkı
("Ne o Nuri oğlum, şaşırdın değil mi? şaşırma, şaşırma, savaşta bunlarla cephane taşıdık, sen o zamanlar çocuktun, bilemezsin,bu sandıklar benim için çok önemlidir. Şimdi o savaş bitti,yeni bir savaşımız başlıyor. O da kültür ve sanat savaşımızdır ve okumakla, kitapla olur;işte cephede taşıdığımız o sandıklara kitaplarımı koy, bu sandıklarla taşınsın, cephanenin yerini kitaplar alsın "dedi.)
Sayfa 55 - Doğan KitapKitabı okudu
... İlk iş olarak Amali Erbaa, Arapça bir işlem adı... Atatürk: "Benim çocuklarım bu kelimeleri anlamaz; çünkü bu kelimeler Arapçadır. Bunu Türkçeye çevirelim... Bundan sonra bunun adı 'Dört İşlem' dir." diyerek devam etti...
Cumhuriyetin ilk fabrikaları :
"Bu dönemde Şişecam ispirto, İzmir Kağıt, Bursa Merinos, Gemlik suni İpek, Nazilli kumaş, Kayseri Ereğli Bakırköy Feshane bez ve pamuklu fabrikaları...vb peş peşe açılan bu fabrikalarla Türk sanayii, onun tabiriyle muhasır medeniyetler seviyesine gelebilmesinin atılmış ilk tohumlardır."
Sayfa 125Kitabı okudu
408 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.