Ateş gibi Buz
Bugün @kirmizikediyayinevi tarafından yayınlanmış olan , yazar #sarahraasch ve çevirmen #balatanık kaleminden, #külgibikar serisinin ikinci kitabı olan #ateşgibibuz kitabı ile geldim. Kül gibi Kar kitabının yorumunda kitabı almayı beklemektense merakıma yenik düşüp İbook üzerinden derhal okumaya başlayamıştım. İlk kitaba göre daha az akıcı ve heyecan verici olsada son 100 sayfaya yakın olaylar öyle bir seğirinden çıktı ki yine ağzım açık okuduğum olaylara şahit oldum.
Konusu nedir?
Angra’nın kayboluşunun üstünden aylar geçmiştir ve Kış Krallığı iyileşmeye çalışmaktadır. Cordell ne kadar yardım amaçlı askerleri ile Kış’ta olsada asıl amaçları Sihirli Mağara’yı bulmaktır. Tüm bu süreçte Theron, Meira’nın yanındadır. Lakin ikisininde krallıkları için amaçladıkları farklıdır. Diğer krallıkların daveti üzerine Meira ve Theron Yaz, Yakim ve Ventralli krallıklarına gider.
Yolculuklarının iki amaçı vardır:
Tüm krallıkları koruyan bir anlaşma ve onlardan gizli olan Sihirli Mağaranın anahtarlarının arayışı.
Fakat Meira kimse bilmese de sihirin nelere sebep olduğunun farkında ve anahtarları herkesten önce bulmayı planlamaktadır.
Başka bir kitapta buluşmak üzere, edebiyatla kalın