Ateş Gibi Buz

Ağustos 2017
Kırmızı Kedi Yayınları

2021 31. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 15:12
Konu çok güzel ama bu konu böyle mi yazılır ya muhteşem bir seri çıkabilirdi bu konudan ve bu karakterlerden ama yazar mahvetmiş ilk kitap bundan kat kat daha güzeldi en azından olay vardı bu kitapta hiç olay olmadı ciddi söylüyorum son 50 sayfada olay oldu başka hiç olay olmadı bu ne saçmalıktır bir de üstüne bir aşk üçgeni eklenmiş aslında aşk üçgenlerini severim ama aşk üçgenlerinde iki kişinin de müthiş olmaması gerek bu kitapta ikisi de müthiş ve hangisi olsa diğerine çok fazla üzülüyorum bu da yetmemiş yazar gitmiş benim bir tık daha fazla sevdiğim ve olmasını istediğim karakteri kötülemek amacıyla onu daha da yüceltmiş, benim gözümde o olanlardan sonra daha fazla yüceldi başkalarında ters etki yarattıysa bilemem, bu beni çok daha fazla üzdü off kitap boyunca her şey canımı sıktı kitap hiç ilerlemedi bir türlü baş karakter de zaten tam bir aptal gibi davrandı neden böyle saçma sapan şeyler oldu anlayamıyorum. SPOILER Theron'a neden bunu yaptınız ya yeter çocuğun çektiği. En baştan beri Theron'da bir gariplik olduğunu biliyordum hatta ilk yarıdan sonra da ne olduğunu net bir şekilde anladım ama yediremedim kendime inanamadım başka bir şey çıksın altından diye dua ettim ama yok illa ki beni üzecek beni kıracak bu kitap. Neden Mather? Bence Mather ilk kitapta ölmeliydi. Tamam bunu söylediğim için bana kalpsiz ruhsuz gibi şeyler söyleyenler olacaktır ama haksız mıyım? Değilim. Çünkü Mather ölseydi gönül rahatlığıyla Theron her şeyden kurtulmuş olacaktı. Theron için Mather'ı öldürürüm kardeşim. Yaparım bu saçmalığı. Tamam Mather'a da hak vermek gerek sonuçta 16 yıl beraber yaşamış kızla seviyor peki. AMA NEDEN 16 YIL BOYUNCA SÖYLEMEDİN DE THERON KAPINCA KIYMETE BİNDİN? Off galiba son kitabı da kafamı duvarlara vurarak okuyacağım ama umarım buna değer ve umarım
2023 12. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2023 19:13
Dört mevsim ve dört ritim sekiz krallık anlatılıyor. Kitap, Kış ülkesi ve Kraliçesi Meira'nın mücadelesi çevresinde. Karakterler ve yerlerin betimlemeleri gayet iyi, insana hayal kurduruyor. Serinin ikinci kitabı. Seri kitaplarında olay örgüsü önemlidir. Olay örgüsü gayet başarılı bir fantastik seri.
2020 81. kitabı
Ateş gibi Buz Bugün @kirmizikediyayinevi tarafından yayınlanmış olan , yazar #sarahraasch ve çevirmen #balatanık kaleminden, #külgibikar serisinin ikinci kitabı olan #ateşgibibuz kitabı ile geldim. Kül gibi Kar kitabının yorumunda kitabı almayı beklemektense merakıma yenik düşüp İbook üzerinden derhal okumaya başlayamıştım. İlk kitaba göre daha az akıcı ve heyecan verici olsada son 100 sayfaya yakın olaylar öyle bir seğirinden çıktı ki yine ağzım açık okuduğum olaylara şahit oldum. Konusu nedir? Angra’nın kayboluşunun üstünden aylar geçmiştir ve Kış Krallığı iyileşmeye çalışmaktadır. Cordell ne kadar yardım amaçlı askerleri ile Kış’ta olsada asıl amaçları Sihirli Mağara’yı bulmaktır. Tüm bu süreçte Theron, Meira’nın yanındadır. Lakin ikisininde krallıkları için amaçladıkları farklıdır. Diğer krallıkların daveti üzerine Meira ve Theron Yaz, Yakim ve Ventralli krallıklarına gider. Yolculuklarının iki amaçı vardır: Tüm krallıkları koruyan bir anlaşma ve onlardan gizli olan Sihirli Mağaranın anahtarlarının arayışı. Fakat Meira kimse bilmese de sihirin nelere sebep olduğunun farkında ve anahtarları herkesten önce bulmayı planlamaktadır. Başka bir kitapta buluşmak üzere, edebiyatla kalın

Sara RaaschYazar · 5 kitap
Sara Raasch, 26 Ağustos 1989 yılında, Amerika’nın Ohio eyaletinde doğdu. Eğitimini Wright Eyalet Üniversitesi' nde alan yazar, şu anda Virginia yaşamaktadır.