Ateşten Günler

Ayşenur Arslan
Gündeminizi Nasıl Alırdınız? Akif Beki'nin kulakları çınlasın! Bir programda "sokak enflasyonu" tartışması yapmıştık. Hem de TÜİK verileri üzerinden. Genel enflasyon ile sokağın, yoksulun enflasyonu arasında fark olduğunu söylüyordum. Akif Beki itiraz ediyordu. Hatta bir ara "enflasyonda TEFE,TÜFE vardır ..Bu TÜİK nereden çıktı" demişti. Sahiden kulakları çınlasın! Aslında konu, Akif Beki değil. Belki ileride ona da gelir! Ama bugün, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in günümüz Başbakanı'na ilham verecek bir PR faaliyetinden söz edeceğim. Malum -artık halkla ilişkiler mi dersiniz, halka tatlı yalanlar söylemek mi- PR basbayağı bir bilim dalı. Nereden nereye demeyin. Bizimki gibi "ülke büyürken vatandaşı yoksulluktan küçücük kalan" memleketlerde bu bilim dalı pek faydalıdır. Hatta şöyle diyebiliriz: Ekonomik dengeler bozuldukça, halkla ilişkiler önem kazanır. İşler ekonomik -ya da siyasi, diplomatik- nedenlerle iyi gitmediğinde yeni gündem yaratılır. Enflasyona karşı Ateşten Gömlek! Aslında mesele sadece gündem yaratmak değildir herhalde. Lider de yaratılır… Her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olacağımız sorun(lar) da.. Elbette düşman da yaratılabilir. Yaratılır. Örnek, medya mahallesinin "yaratılması için çırpındığı Tansu Çiller'den. Tarih 2 Şubat 1995.. Çiller Başbakan. Ve bir hayli sıkışık durumda. Cumartesi günü, yani iki gün sonra enflasyon rakamları açıklanacak. Herkes biliyor ki, karne hiç iyi olmayacak. Başbakanlık konutu ve ofisinde herkes kara kara düşünürken Başbakanlık Basın Müşaviri Mehmet Bican'ın telefonu çalıyor. Arayan Özer Çiller. Mehmet Bican'a "Şimdi sen bir düşün.. Nasıl bir şey yapalım ki, Türkiye'nin gündemi değişsin, enflasyon unutulsun" diyor. Ardından kendisi ilginç bir öneri getiriyor.
212 sayfa

Yorumlar ve İncelemeler

212 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Ayşenur Arslan Ateşten Günler kitabında gazetecilik yaptığı dönemde yaşadığı olayları araştırmacı kişiliğiyle kaleme almıştır . Özellikle de gazeteciliğe ilgisi olanların okumasını tavsiye ederim.
Ateşten Günler
Ateşten GünlerAyşenur Arslan · Halk Kitabevi · 201623 okunma
212 syf.
10/10 puan verdi
Sy arslan kendisinin bizzat yaşadığı ateşten günleri ve medya dünyasında kendi tabiri ile mahallesinde çektiği zor günleri yazmış cok-da başarılı olduğunu yazmak gerekir
Ateşten Günler
Ateşten GünlerAyşenur Arslan · Halk Kitabevi · 201623 okunma
212 syf.
·
Puan vermedi
Ayşenur Arslan Ateşten Günler kitabında gazetecilik yaptığı dönemde yaşadığı olayları araştırmacı kişiliğiyle kaleme almıştır . Özellikle de gazeteciliğe ilgisi olanların okumasını tavsiye ederim.
Ateşten Günler
Ateşten GünlerAyşenur Arslan · Halk Kitabevi · 201623 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Ayşenur Arslan
Ayşenur ArslanYazar · 2 kitap
Ayşenur Arslan, 16 Eylül 1950 tarihinde doğmuştur. Aslen Aydınlıdır. Subay olan babası ve annesi de MİT mensubudur. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 1972 yılında mezun oldu. TRT‘nin açtığı redaktör muhabir sınavını kazanınca 1974 yılında TRT‘de muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1982 yılında Güneş Gazetesine haber müdürü oldu. İkibuçuk yıl sonra istifa etti. Üç ay sonra da Nokta Dergisinde çalışmaya başladı. 3 yıl da burada çalıştıktan sonra Söz Gazetesine geçti ve 49 gün sonra buradan da ayrıldı. Söz Gazetesinden ayrıldıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte reklam ajansı kurdu ve Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı. Cinsel Bilgiler Ansiklopedisi’ne İtalyanca çeviri yaptı. Cumhuriyet Gazetesi‘nde bir yıl çalıştı. Ardından Star TV‘ye girdi. Önce bir kadın programı yaptı, sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Daha sonra Ali Kırca ile birlikte ATV‘ye geçti. 8 an sonra yine Star TV’ye geçtı. Ayşenur Arslan 16 yıl Ali Kırca‘yla çalıştı, Kırca’nın ATV’de sunduğu haberleri hazırladı. Mehmet Ali Birand ile çalıştı. Aydın Doğan, Dinç Bilgin gibi basın sektörünün kilit isimleriyle çalıştı. CNNTürk‘te Medya Mahallesi programını yaptı. Sokak TV‘de çalıştı. Halk TV‘de program yaptı. Ayşenur Arslan, iki kere evlendi. İlk eş ile 8 ay evli kaldı. İkinci eşi olan oğlu Sinan’ın babasıyla da oğlu 6 yaşındayken ayrıldı
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.