Avengers Açmaz

Türler:

Hiçbir Yere Varamayan Bir Yolculuk
2025 87. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 02:03
Avengers: Açmaz, okuduğum en kalın ama en harcanmış hikâyelerden biriydi. Konu fena sayılmazdı, fakat bu kadar hacimli bir çizgi romanı taşıyacak derinlikte değildi. Okurken sık sık tempoyu kaybettim, olaylar ilerlemiyor gibiydi. Genel olarak Maria Hill, çizgi romanlarda hiçbir zaman ısınamadığım bir karakterdi. Bu hikâyeyle birlikte, artık tamamen mantıksız bir insan olduğuna kanaat getirdim. Ajan Hill, suçluların sürekli hapisten kaçıp yeni sorunlar çıkarmasından bıktığı için onları yaşanabilir bir yere hapsedip zihinlerini sıfırlıyor, benliklerini baştan yaratıyor. Bu yere Pleasant Hill adını veriyor ve bunu kozmik küp yardımıyla başarıyor. Küp parçaları birleşip bir çocuğun zihninde hayat bulan bir kıza dönüşüyor. Hill ise bu kızı silah olarak kullanıp suçluların zihinlerini değiştiriyor, onlara sahte bir kasaba hayatı kuruyor. Üstelik kendini de kasabanın “başkanı” ilan ediyor. Açıkçası, hayatımda bundan daha saçma bir fikir okumadım. Bir kişi de çıkıp “Sen ne yapıyorsun?” dememiş mi gerçekten? Hikâye boyunca gizli bir proje yürütülüyor; iptal edilmiş gibi gösterilse de her şey perde arkasında devam ediyor. Yine de bazı küçük detayları beğendim. Üç farklı Captain America’yı bir arada görmek güzeldi. Normalde Kış Askeri dışında diğer ikisine pek ısınamam ama bu hikâyede sempatimi kazandılar. Özellikle yaşlı Captain America’nın yeniden gençleşmesi beni mutlu etti. Daha olgunlaşmış bir süper insan formu görmek tatmin ediciydi. Uncanny Avengers serilerinde bu genç halini nasıl işleyeceklerini merakla bekliyorum. Hacker Rick Jones da hikâyeye renk katmıştı. Mizahıyla hikâyeyi biraz daha katlanılabilir hâle getirdi diyebilirim. Sonlara doğru ekibin toplanmasıyla en sevdiğim sahnelerden biri yaşandı: “Avengers, toplanın!”. Deadpool’un da ekibe dahil olmasıyla atmosfer
Avengers AçmazAl Ewing · Gerekli Şeyler · 201724 okunma
2021 3. kitabı
Okunma: 01 Mart 2021 22:57
Herkese merhaba size bir çizgi roman yorumu ile geldim. Kısaca konusundan bahsedecek olursam S.H.I.E.L.D direktörü olan Maria Hill Pleasant Hill adında süper suçlu kişilerin zihinlerindeki iyi şeyleri ortaya çıkararak yani onlara yeni kimlikler vererek suçlu kişilerin iyi insanlara dönüştüğü hapisahaneye çeviriyor. Bu iyi anıları ortaya çıkaran şey ise biçim değiştirerek bir kız çocuğuna dönüşen kozmik küp parçalarıdır. Çizgi romanda bizi ilk başlarda güçleri elinden alınmış yaşlı Steve Rogers, yeni Captain America olan Sam Wilson ve Bucky Barnes karşılıyor. Bu benim okuduğum ilk çizgi romandı. Genel olarak sevdim fakat çizgi roman okumaya başlangıç kitabı değildi. Ben Marvel filmleri ve dizilerine genel olarak hakim olduğum için beni zorlamadı fakat hiç bilmeyen ve az bilen bir kişi için tavsiye etmem. Çizimler, konunun işleyişi falan oldukça güzeldi. Fakat en çok Steve Rogers konusu işlenmişti ve ben diğer karakterleri de daha çok görmeyi isterdim. Sonu gerçekten güzeldi ve devamını okumak için sabırsızlanıyorum diyebilirim. Genel olarak Marvel evrenine hakimseniz okumanızı tavsiye ederim.
Çizgi Roman
Avengers AçmazAl Ewing · Gerekli Şeyler · 201724 okunma