Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Avusturya İktisadı’nın Felsefî Kökleri

David Gordon (Felsefeci)

Avusturya İktisadı’nın Felsefî Kökleri Hakkında

Avusturya İktisadı’nın Felsefî Kökleri konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Avusturya İktisadı’nın Felsefî Kökleri, bir rehber çalışmadır. Okul’un başlıca tezlerinin hangi temellere dayandığını ve bu temelleri kavramak için hangi kaynaklara gidilmesi gerektiğini açıklamaktadır. Okul’a yönelik ciddî eleştirilere ve bu eleştirilerin güçlü ve zayıf yanlarına da kısaca işaret etmektedir. Günümüzün Avusturya İktisat Okulu’nu en iyi bilen yazarlardan biri olan David Gordon’un bu küçük çalışması, Avusturya İktisat Okulu üzerinde çalışma yapmak isteyen kimseler için çok yararlı bir el kitabıdır.
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 41Basım Tarihi: Ocak 2000İlk Yayın Tarihi: 1996Yayınevi: Liberte YayınlarıOrijinal Adı: The Philosophical Origins of Austrian Economics
ISBN: 9756877235Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 0.0
Erkek% 100.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

David Gordon (Felsefeci)
David Gordon (Felsefeci)Yazar · 0 kitap
Rothbardian(*) ekonomi görüşlerinden etkilenen Amerikalı bir özgürlükçü filozof ve entelektüel tarihçidir. Ludwig von Mises Enstitüsü'nde kıdemli bir araştırmacı ve The Mises Review dergisinin editörüdür. Gordon, Kaliforniya Los Angeles Üniversitesi'nden entelektüel tarih doktorası da dahil olmak üzere dereceler almıştır. Murray Rothbards'ın siyaset teorisi, tarih, ekonomi ve diğer konulardaki inançları konusunda uzmandır. * Rothbardian görüş, Murray Rothbard tarafından öne sürülen ve özgürlükçü-libertaryen felsefeye dayanan bir siyasi felsefe ve ekonomi görüşüdür. Rothbard, devletin mümkün olduğunca küçük ve sınırlı olması gerektiğine inanır. Devletin görevi, bireysel hakları korumak, adaleti sağlamak ve iç ve dış savunmayı sağlamaktır. Rothbardian görüşe göre, piyasa ekonomisi en iyi ekonomik sistemdir ve devlet müdahalesi piyasaların işleyişine zarar verir. Bu nedenle, devletin mümkün olduğunca az müdahale etmesi gerektiği düşünülür. Rothbard, bu görüşü savunurken, her bireyin kendisini yönetebileceği bir toplumda, özgürlük ve adaletin daha iyi korunacağına inanır.