İlk Yayın Tarihi:
Cezve Çocuk
Türler:

"Kitap üzerine denemeler" Kitap analizleri
2024 16. kitabı
"kitap son derece akıcı bir dille ve çocuk dünyasına itilerek yazılmıştır. Yazar kalemini güçlü kullanmıştır. Kitap içerisinde çeşitli mitolojik şema lara yer verilmiş olup bu şemaları kitabın farklı bölümlerinde karşımıza çıkmaktadır. Kitap genel olarak bakıldığında ü. Çocuğun başından geçen çeşitli zorluklardan bahsedilmektedir. Bu zorluklar açlık, güç ve hastalık gibi zorluklar dır. Çocukların bu zorluklar karşısında gösterdiği sevgi, saygı ve inanma duyguları detaylıca tasvir edilmiştir. Kitapta ayrıca efsane ve şiirlere de yer verilmiştir. Bu kitabı herkes okuyabilir herkese tavsiye ederim. Seher yılmaz Ayaz Ata Ummahan Öztürk
Ayaz AtaUmmahan Öztürk · Cezve Çocuk · 014 okunma
2024 22. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2024 21:43
Bir öğrencimin elinde gördüm kitabı. Merak ettim ve ondan ödünç alıp kitabı hemencecik okudum. Kitabın ismi ilgimi çekmişti. Ayaz Ata Türk mitolojisinde önemli bir unsur. İçerisinde üç farklı masal bulunuyor. Bu masallarda da yine aynı şekilde farklı Türk mitolojik unsurlar var. Mesela Su İyeleri ve Tulpar gibi. Mitolojik unsurlar zaten kitaptaki masallarımızın da başlığı olmuş. Onun dışında başkarakterlerin isimleri de Öz Türkçe isimlerden seçilmiş. Birsen, Ersin, Alper ve Ayhan gibi. Bu durum da açıkçası bir Türkçe öğretmeni olarak beni mutlu etti. Kitapta bulunan üç masalı sırasıyla ele almak istiyorum. Su İyesi Yine Türk mitolojisinde bir figür olan su iyeleri ile ilgili bir bölümdü. Bu bölümde Birsen adlı bir kız çocuğu bir türlü iyileşmek bilmeyen bir lekeli cilt hastalığına yakalanıyor. Bu durum onun toplum tarafından dışlanmasına sebep olduğu için hayatı tepe taklak oluyor. Ta ki bir gün denize girdiğinde su iyeleriyle karşılaşana dek… Tulpar Bu masalda başkarakterlerimiz Ersin ve Alper adlı iki çocuk. Bu çocuklar birbirlerine çok bağlı iki dost aslında. Tüm zamanlarını birlikte oynayarak, bisiklet sürerek geçiriyorlar. Bir gün savaşın acımasız yüzü karşılarına çıkana kadar. Bu savaş yüzünden yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kalıyor Ersin. Göç ederken çok sevdiği dostu Alper’in kafile içinde olmadığını farkediyor. Ne yazık ki Alper yaşadıkları yere bomba düştüğü anda evlerinin enkazının altında kalıyor. Ersin göç esnasında yalnız gezerken mitolojik unsur olan Tulpar ile karşılaşıyor. Bu karşılaşma Alper’in enkazdan kurtulmasına yardımcı olacak mı? Okuyunca göreceksiniz. Ayaz Ata Ayaz Ata masalı kitaba ismini veren masal. Ayhan ve ailesi çok zorlu kış altında yaşamaya çalışan ve kışın getirdiği ısınma ve yeme problemleriyle mücadele eden bir aile. Bu
İnceleme
Ayaz AtaUmmahan Öztürk · Cezve Çocuk · 014 okunma