Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aylık dergisi, Sayı: 204

Aylık Dergisi

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yaşanan 100 yıllık tecrübe de göstermiştir ki, bize gençlik için ilkin lazım olan şey yerli ve milli bir ruh ve fikir sistemidir. Bu mevzuda tek örnek olarak karşımızda duran "Yürüyen Büyük Doğu: İBDA" ruh ve fikir sistemi, Anadolu insanı için bulunmaz bir nimettir. O kadar çok geç kaldık ki, erken sayabiliriz. İşte ruh ve fikir işte er meydanı!
Alıştıkları dünyanın yok olduğunu gören mutsuz, umutsuz ve sahipsiz kalan insanlar kendilerini; "Bu hâl neyin nesi? Nereden gelip nereye gidiyoruz? Tüm bu olup bitenin sorumlusu kim? Beni, ailemi, ülkemi neler bekliyor? Başımıza daha neler gelecek?" sorularının baskısı altında buldular... Bulduklarıyla da kaldılar ve fena hâlde aldatıldılar...
Reklam
Necip Fazıl'ın çok güzel bir sözü vardır: "Hayvanların hürriyetini insanlar, insanların hürriyetini ise hak ve hakikat belirler"
Gençlik Nereye Gidiyor? Elbette ki "Cehennemin dibine gidiyor!" diyecek durumda değiliz. Ama onu kendi hâline bırakırsanız kendisine cehennemden başka gidecek bir yer de bulamayacaktır.
İsmet Özel'in tabiri ile "Amerikalı değilim, hiç olmayacağım"
Her türlü kötülüğün, zulmün ve vahşetin içinden kolayca sıyrılan ve hiçbir vicdan azabı duymayan "şeytani akıl", kitlelerin trajedisini eğlenceye, etkinliğe tahvil edip büyük paralar kazanırken, kendilerini çaresizliğin ezilmişliği içinde hisseden insanlar, kapitalist dünyanın ödülü olarak ellerine tutuşturulan oyuncakların sarhoşluğu içinde kayboldular. Nihayetinde de, "eviyle işi, eşi arasında mekik dokuyan", rutine dayalı; yitirilmiş hayatın, "gönüllü ve mutlu köle"si oldular.
Reklam
Eğer ki Müslüman olmak, Allah Teâla'nın Hz. Peygamber (s.a.v.) vasıtasıyla bildirdiği, tüm emir ve buyrukların, ölçü ve esasların, hak ve bağlayıcı olduğunu ikrar ve bunlara teslimiyet ise, o hâlde bunu inkâr mânâsına gelen "şeriat istemiyorum" sözü Müslümanın dilinde olamayacak sözlerdendir. Çünkü şeriat, zaten Allah'ın ve Resulünün emir ve buyruklarına uygun bir hayat yaşamak, hayatı bu hak ve güzel ölçülerle tanzim etmek demektir. Dolayısıyla bir kalbin, bir taraftan Allah'ın hükümlerini hak ve güzel bulması, fakat aynı kimsenin dilinden bunu istemediğini söylemesi, içtima-i nakîzeyn türünden bir müstehil hâl olacaktır.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.